AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Incendiu puternic la Severodoneţk, după ce rușii au bombardat...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Incendiu puternic la Severodoneţk, după ce rușii au bombardat o uzină chimică / Explozie și la combinatul chimic din Avdiivka – FOTO/VIDEO

explozieRĂZBOI ÎN UCRAINA. A doua zi de bombardamente puternice la Iavoriv. Complexul militar folosit de NATO, distrus de 12 rachete de croazieră! - VIDEO

Bombardamentele rușilor asupra unei uzine chimice din oraşul ucrainean Severodoneţk au cauzat un incendiu puternic în urma scurgerii mai multor tone de ulei de radiator, a anunţat sâmbătă guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, potrivit Reuters.

În uzina respectivă se adăpostesc sute de civili.

Uzina chimică, bombardată de ruși

Serhii Gaidai a adăugat că în Severodoneţk luptele se desfăşoară fără încetare. „Din păcate, artileria inamică atacă, etaj cu etaj, clădiri care sunt folosite ca adăposturi”, a spus el.

Severodonețk a devenit punctul central al eforturilor Rusiei de a avansa în estul Ucrainei.

Severodonețk, împărțit de ucraineni și ruși

Luptele au durat mai bine de trei luni. Încercarea timpurie a Rusiei de a captura orașe mari, inclusiv capitala Kiev, a șocat și acum încearcă să cucerească regiunile Lugansk și Donețk – o zonă vastă în mare parte industrială, cunoscută în mod colectiv sub numele de Donbas.

Cucerirea Severodonețk și a orașului său geamăn Lysychansk ar aduce Rusia mai aproape de obiectivul său, deoarece le-ar oferi control asupra Luhansk.

Explozie în orașul Avdiivka

Un nor uriaș de fum a putut fi văzut ridicându-se în aer sâmbătă, după o explozie în orașul Avdiivka, din sud-estul Ucrainei, în care se află o uzină chimică, a anunțat agenția rusă de presă RIA, care l-a citat pe unul dintre reporterii săi, scrie Reuters.

Orașul Avdiivka, deținut în prezent de forțele ucrainene, se află la nord de orașul Donețk, care este controlat de separatiștii rusofoni.

RIA a postat o înregistrare video despre care a spus că a fost realizată din Donețk și care arată un nor mare de fum care se ridică din Avdiivka.

Sâmbătă, forţele ruse au atacat centralele electrice din Kramatorsk şi Sloviansk, cele mai mari două oraşe din regiunea Doneţk aflate sub control ucrainean, a scris guvernatorul regional Pavlo Kirilenko pe Telegram.

author avatar
Andreea Vlad
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger