AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. În premieră, Rusia acuză SUA că aprobă ținte pentru...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. În premieră, Rusia acuză SUA că aprobă ținte pentru rachetele Himars folosite de Kiev

Pe cine trimite Rusia pe front: recruţi "rupţi" de beţi! Fost gerenar rus: "Nu am văzut niciodată oameni treji acolo"

Rusia a acuzat pentru prima dată SUA de implicare directă în războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a afirmat că SUA aprobă ținte pentru rachetele Himars de fabricație americană folosite de forțele Kievului.

Generalul-locotenentul Igor Konașenkov a declarat că apelurile interceptate între oficialii ucraineni au dezvăluit această legătură cu SUA.

„Administrația Biden este direct responsabilă”

Rusia a acuzat anterior Washingtonul că duce un „război prin procură” în Ucraina. Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că a furnizat ucrainenilor „informații detaliate și sensibile, la timp pentru a-i ajuta să înțeleagă amenințările cu care se confruntă și să-și apere țara împotriva agresiunii rusești”.

Himars este un sistem de rachete multiple care poate lansa rachete ghidate cu precizie asupra unor ținte aflate la o distanță de până la 70 km – mult mai departe decât artileria de care dispunea anterior Ucraina. De asemenea, se crede că sunt mai precise decât echivalentele lor rusești, scrie BBC.

Konașenkov a declarat: „Administrația Biden este direct responsabilă pentru toate atacurile cu rachete aprobate de Kiev asupra zonelor rezidențiale și a facilităților de infrastructură civilă din așezările din Donbas și din alte regiuni, care au provocat moartea în masă a civililor”.

Lavrov: „Război înseamnă război”

În aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că decizia președintelui american Joe Biden de a furniza Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari a însemnat că „NATO, în esență, este angajată într-un război cu Rusia prin intermediul unui proxy și înarmează acest proxy”. „Războiul înseamnă război”, a avertizat Lavrov.

De-a lungul conflictului din Ucraina, Rusia a fost acuzată de numeroase crime de război și crime împotriva umanității. Săptămâna trecută, Ucraina a acuzat Moscova că a bombardat o închisoare din Donețk, deținută de separatiști, pentru a ascunde acuzațiile de tortură. Iar BBC a documentat acuzații de tortură și bătăi ale prizonierilor ucraineni atât de către armata rusă, cât și de către serviciile de securitate.

author avatar
Tudor Borcea
421 afisari

2 COMENTARII

  1. CONFLICTUL DIN UCRAINA ESTE CLAR PROVOCAT DE AMERICA PRIN INVITAREA UCRAINEI IN NATO !,PRIN AMESTECURILE IN TREBURILE INTERNE ALE UCRAINEI ,VEZI SCHIMBAREA PRIM PROCUROULUI UCRAINEI PE MOTIV CA I SE FACUSE DOSAR PENAL LUI HUNTER BIDEN !!. RUSIA PRIN VOCEA LUI PUTIN A SPUS INCA DIN 2008 LA SUUMITUL DE LA BUCURESTI SA NU INVITE UCRAINA SA INTRE IN NATO . MERKEL ,SARCOZY AU AVUT ACEEASI POZITIE CA SI PUTIN, DAR BIDEN A CONTINUAT DESI UCRAINA NU AVEA UN TRATAT DE BUNA VECINATATE CU RUSIA ,ASTFEL UCRAINA A EXPORTAT CONFLICTUL IN TARILE NATO !!!!!!!,CEEA CE STATUTUL NATO NU ACCEPTA !, PESTE MAJORITATEA TARILOR NATO AMERICA S-A IMPLICAT SI SE IMPLICA PANA LA ULTIMUL UCRAINEAN CAPABIL SA TINA ARMA IN MANA.
    UCRAINA CA SI CONGLOMERAT ARE PESTE 25% RUSI !,PESTE 20% FAMILII MIXTE !!!!!!!!!!!! MAI ARE SENS INTREBAREA CINE PE CINE TRADEAZA INTR-UN RAZBOI FRATICID ??.
    TESTARE FORTEI RUSIEI S-A FACUT SI SE FACE ,DAR RUSIA NU RENUNTA LA ADUCEREA UCRAINEI LA STAREA DE CAPITULARE NECONDITIONATA ,IAR RUSIA VA LASA UCRAINEI EXACT CAT A DAT PE HARTA MEDVEDEV. PUTIN NU VA NEGOCIA NICIODATA CU MASCARICIU !,CIRCARUL A FOST PUS CA PRESEDINTE DE CEI CARE AU CONTROLAT MAIDANUL .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger