AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. În fața teatrului din Mariupol, bombardat de Rusia, scria...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. În fața teatrului din Mariupol, bombardat de Rusia, scria „COPII”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. În fața teatrului din Mariupol, bombardat de Rusia, scria „COPII”

Teatrul din Mariupol, oraș din sudul Ucrainei, a fost vizat de un atac aerian rusesc. Grav avariată, clădirea adăpostește sute de civili. Cuvântul „COPII”, vizibil din cer, era însă scris cu litere uriașe în fața și în spatele clădirii.

Autoritățile din Mariupol semnalizaseră astfel, în limba rusă, că în interiorul teatrului se află civili, între care copii.

„Rușii au distrus deliberat teatrul”

Potrivit primăriei acestui oraș-port, teatrul, care adăpostea „sute de civili”, a fost grav avariat de bombe rusești, miercuri.

„Rusia a distrus în mod deliberat Teatrul Dramatic, unde sunt găzduiți sute de oameni”, a scris primăria într-o declarație postată pe mesajele Telegram. O fotografie a teatrului care arată partea centrală complet distrusă, a fost ulterior distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, inclusiv de Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei.

Potrivit autorităților, un avion a lansat o bombă asupra clădirii. „Un avion a aruncat o bombă asupra clădirii în care se adăposteau sute de civili. Este imposibil de stabilit bilanţul în viitorul imediat deoarece bombardamentele cartierelor rezidenţiale continuă”, indică primăria, scrie Ouest-France.

Rusia neagă atacul

Ministerul rus al Apărării a negat că ar fi bombardat teatrul, dând vina pe batalionului naționalist ucrainean Azov. Moscova dăduse deja vina pe această unitate militară în timpul bombardamentului de săptămâna trecută asupra maternității din Mariupol, care a stârnit un protest internațional.

„Este imposibil de găsit cuvintele care să descrie nivelul de cinism și cruzime cu care invadatorii ruși îi anihilează pe locuitorii pașnici” din Mariupol, s-a indignat primăria în comunicatul de presă.

author avatar
Tudor Borcea
247 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger