AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Imaginile șocante ale masacrului de la Bucha. Primar: „Acolo...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Imaginile șocante ale masacrului de la Bucha. Primar: „Acolo ar putea fi 300 de cadavre” – FOTO

buchaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Imaginile șocante ale masacrului de la Bucha. Primar: „Acolo ar putea fi 300 de cadavre” - FOTO

Ororile din Bucha, acolo unde sute de localnici au fost, pur și simplu, executați de forțele ruse aflate în retragere, sunt văzute și din satelit.

În imaginile din satelit publicate duminică, 3 aprilie, de Maxar Technologies, apare ceea ce pare a fi un șanț lung de peste 13 metri, săpat pe terenul unei biserici din orașul ucrainean Bucha, unde a fost găsită o groapă comună după retragerea forțelor ruse, relatează Reuters.

Reprezentanții Maxar Technologies, companie americană care colectează și publică imagini prin satelit, au precizat că încă de pe 10 martie au apărut primele indicii privind săpăturile la o groapă comună de la Biserica Sf. Andrei și Pyervozvannoho și Tuturor Sfinților din Bucha.

Date și mai recente, din 31 martie, arată la locul mormântului „un șanț lung de aproximativ 45 de picioare (peste 13 metri – n.r.) în secțiunea de sud-vest a zonei de lângă biserică”, transmite Maxar.

Zelenski, despre Masacrul de la Bucha: „Acesta este un genocid”

Președintele Volodimir Zelenski calificat crimele comise de invadatorii ruși la Bucha drept un genocid și a spus că Rusia urmărește distrugerea și exterminarea poporului ucrainean pentru că acesta nu a vrut să se supună voinței Kremlinului, relatează CNN.

Procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, în timp ce Kremlinul neagă că ar fi ucis civili și că totul nu e altceva decât o „provocare” din partea Kievului.

„În perioada în care această localitate se afla sub controlul forțelor armate ruse, nici un localnic nu a suferit acțiuni violente”, a precizat Ministerul rus al Apărării. El a susținut că imaginile cadavrelor de pe străzile orașului sunt „o nouă producție a regimului de la Kiev pentru presa occidentală.

author avatar
Andreea Vlad