AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Imagini VIDEO uluitoare cu lansarea unei rachete hipersonice rusești...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Imagini VIDEO uluitoare cu lansarea unei rachete hipersonice rusești S-550. Ai mai văzut așa ceva?

racheteRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete ruseşti lansate din Marea Neagră! Au lovit o bază militară stratetică pentru ucraineni

Conflicte cum este cel din Ucraina sunt un prilej pentru beligeranți să folosească arme moderne, în cazul Rusiei, rachete hipersonice.

Pe rețelele de socializare au apărut materiale video ce prezintă testul unei astfel de rachete rusești. Este vorba însă de sistemul S-550.

Parte a complexului aerian strategic al Rusiei

S-550 este un sistem de apărare aeriană capabil să  „lovească nave spațiale, vehicule de reintrare cu rachete balistice și ținte hipersonice la altitudini de zeci de mii de kilometri”, după cum l-a descris presa rusă la sfârșitul anului trecut, la momentul în care el a intrat în dotarea forțelor Rusiei.

Noul sistem devine o parte a apărării antirachetă și aeriană ale Rusiei, compusă din sistemele Pantsir (la altitudine joasă), sistemele S-350, S-400 și S-500 cu rază lungă de acțiune și S-550 (în spaţiu).

Pe de altă parte, Rusia a folosit deja în Ucraina rachete hipersonice Kinjal, în sud-vestul țării, lucru confirmat recent și de președintele SUA, Joe Biden. Rachetele au țintit un depozit subteran de arme din Deleatîn,  în regiunea Ivano-Frankivsk.

Rachetele Kinjal (Pumnal) și Zirkon fac parte din armele de nouă generație prezentate de Vladimir Putin ca „invincibile”.

author avatar
Tudor Borcea