AcasăȘTIRI EXTERNEA pierdut Rusia controlul sateliților săi? Alertă la Kremlin, agenția Roscosmos a...

A pierdut Rusia controlul sateliților săi? Alertă la Kremlin, agenția Roscosmos a fost atacată de grupul de hackeri NB65!

A pierdut Rusia controlul sateliților săi? Alertă la Kremlin, agenția Roscosmos a fost atacată de grupul de hackeri NB65!

Hackeri Anonymous și afiliați au revendicat mai multe atacuri cibernetice care au paralizat mai multe site-uri web oficiale rusești, inclusiv cel al Agenției Federale Spațiale a Rusiei, Roscosmos.

Aceste atacuri constau într-un „denial of service” (DDOS), care face site-urile vizate inaccesibile.

#FreeUkraine, #FckPutin

„Grupul de hacking „NB65”, afiliat Anonymous, a închis Centrul de control al Agenției Spațiale Ruse „Roscosmos”. Rusia nu mai are control asupra propriilor sateliți de spionaj”, se arată într-un mesaj pe Twitter.

Site-ul Roscomos, inaccesibil

Miercuri, site-ul Roscosmos era inaccesibil însă directorul agenției, Dmitri Rogozin, a declarat că „informațiile acestor mici escroci nu sunt adevărate. Toate centrele noastre de control al activității spațiale funcționează normal”.

„Aceste atacuri sunt un motiv de război”

Încercările hackerilor de a ataca sateliții ruși sunt „casus belli”, a spus  Rogozin, miercuri.

„Vreau să-i avertizez pe cei care încearcă să facă acest lucru că aceasta este o crimă care ar trebui pedepsită foarte aspru, pentru că scoaterea de la datorie a grupării spațiale a oricărei țări este un așa-zis casus belli, sau un motiv de război” , a spus Rogozin miercuri.

Afirmațiile că hackerii au închis centrul de control au apărut la scurt timp după ce grupul de hackeri Anonymous a declarat un război cibernetic împotriva guvernului rus din cauza invaziei din Ucraina.

Anterior, Anonymous a revendicat atacuri asupra site-urilor agențiilor de presă de stat TASS și RIA Novosti, ziarului Kommersant, cotidianulului Izvestia și revistei Forbes Rusia, dar și postului de televiziune Russia Today, Kremlinului, Dumei de Stat și Ministerului rus al Apărării

author avatar
Tudor Borcea