AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. S-a deschis focul, sunt bombardamente puternice lângă Lugansk! -...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. S-a deschis focul, sunt bombardamente puternice lângă Lugansk! – VIDEO

razboiRĂZBOI ÎN UCRAINA. Grupul de mercenari Wagner a deschis focul. Bombardamente lângă Lugansk - VIDEO

A început războiul, titrează presa ucraineană, după ce mercenarii ruși din grupul Wagner au deschis focul. Situația se complică, iată, la granița dintre Rusia și Ucraina, în timp ce liderii occidentali încearcă să poarte discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

Imaginile prezentate de presa ucraineană înfățișează atacul de artilerie din zona separatistă Lugansk.

Potrivit Joint Forces Operation, separatiștii ruși trag dintr-un sat, pentru ca apoi să dea vina pe militarii ucraineni. „Agresorul a mai efectuat o provocare pentru a putea acuza armata ucraineană”, relatează sursa citată.

 

„Este evident că inamicul continuă să-și folosească metodele de propagandă. Scopul războiului informațional este de a acuza Forțele Armate ale Ucrainei și pentru a escalada situația. Separatiștii procedează astfel pentru a-și demonstra încă o dată atitudinea lor cinică și indiferentă față de viața și sănătatea civililor”, precizează cartierul general din Ucraina.

Grupul Wagner a aruncat în aer un camion

Mercenarii ruși au distrus duminică un camion ZIL-131 al armatei ucrainene aparținând Centrului Comun de Control și Coordonare pe podul din apropierea punctului de control Shchastya din regiunea Lugansk, scriu ziarele ucrainene.

Amintim că Wagner este o forță paramilitară privată rusă care a fost asociată, de mai mult timp, cu separatiștii din estul Ucrainei. De asemenea, grupul a intervenit și în alte conflicte, precum cel din Libia, Siria, Mali, Sudan și Republica Centrafricană.

author avatar
Andreea Vlad
43.461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger