AcasăȘTIRI EXTERNEGiganții transportului maritim suspendă livrările către Rusia. Situația devine critică pentru Moscova

Giganții transportului maritim suspendă livrările către Rusia. Situația devine critică pentru Moscova

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Giganții transportului maritim suspendă livrările către Rusia. Rubla devine maculatură

Cele mai mari trei grupuri de transport maritim de containere din lume au anunțat marți că suspendă livrările neesențiale către Rusia, sporind izolarea economică a țării în urma unei serii de sancțiuni din partea Occidentului.

Gigantul danez de transport maritim Maersk, compania elvețiană MSC și compania franceză CMA CGM au anunțat că nu vor mai primi rezervări pentru mărfuri din Rusia și suspendă majoritatea livrărilor, după invazia Ucrainei de către Moscova.

Economia Rusiei, sac de box pentru Occident

Citând impactul sancțiunilor, „rezervările către și dinspre Rusia vor fi suspendate temporar, cu excepția alimentelor, a proviziilor medicale și umanitare”, a spus Maersk într-un comunicat.

MSC a anunțat măsuri similare, spunând că „va continua să accepte și să verifice rezervările pentru livrarea de bunuri esențiale”.

MSC a devenit recent cel mai mare expeditor din lume în termini de capacitate, urmat îndeaproape de Maersk, potrivit datelor  Alphaliner, cele două companii reprezentând fiecare aproximativ 17% din transportul global de containere.

Concurenții mai mici, cum ar fi Ocean Network Express cu sediul în Singapore și Hapag Lloyd din Germania, au anunțat, de asemenea, încetarea livrărilor neesențiale către Rusia.

Companiile de transport de containere transportă cea mai mare parte a mărfurilor manufacturate din lume, făcându-le o parte esențială a sistemului comercial global.

Economia Rusiei este lovită de valuri succesive de sancțiuni anunțate de țările occidentale, în frunte cu SUA și Uniunea Europeană, care vizează băncile țării, rezervele valutare și oligarhii.

Rubla a scăzut cu 35% de săptămâna trecută, când Vladimir Putin a lansat invazia.

author avatar
Tudor Borcea
321 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger