AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania trimite arme grele împotriva aviației Rusiei. Decizia va...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania trimite arme grele împotriva aviației Rusiei. Decizia va înfuria Moscova

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania trimite arme grele împotriva aviației Rusiei. Decizia va înfuria Moscova

Germania va aproba oficial livrarea de sisteme antiaeriene Gepard către Ucraina, a declarat marți, 26 aprilie, un deputat de rang înalt din unul din partidele coaliției de guvernare.

Johannes Vogel, din Partidul Liber Democrat, a confirmat o informație a cotidianului Sueddeutsche Zeitung, potrivit căreia ministrul Apărării, Christine Lambrecht, va oferi aceste arme în cadrul întâlnirii de marți cu aliații, la baza aeriană Ramstein a Statelor Unite din Germania.

50 de unități vor fi livrate

Cancelarul german Olaf Scholz, care s-a confruntat cu critici în țară și în străinătate pentru că guvernul său nu a livrat arme grele Ucrainei, s-a angajat să livreze arme antitanc și antiaeriene din stocurile militare germane, pe care le-a descris însă ca fiind „arme defensive”, informează US News.

Der Spiegel evocă aproximativ 50 de modele de sisteme autopropulsate Gepard care ar putea fi puse în funcțiune „rapid” de către compania  KraussMaffei Wegmann.

Sistemele Gepard se bazează pe șasiul tancului de luptă „Leopard”. Sunt echipate cu două tunuri de 35 mm și radar. Pe lângă ținte aeriene, aceste vehicule blindate pot lupta și cu ținte terestre.

Anterior, producătorul german de armament Rheinmetall a cerut guvernului federal o licență pentru a exporta 100  de blindate Marder mai vechi în Ucraina. Aceste vehicule urmau să fie aduse la zi în „lunile următoare”. Solicitarea Rheinmetall trebuie luată în considerare de Consiliul Național de Securitate, prezidat de cancelarul Olaf Scholz.

author avatar
Tudor Borcea
503 afisari

8 COMENTARII

  1. Germania , Ramsteimu-l va fi printr-e primele tinte lovite de rusi in caz de se va hotari la nucleara .

    • Bonn, Berlin si Munchen vor fi tintele sigure ale rusilor pentru a-i readuce pe nemti cu capul pe umeri si frica in san de ei. Bineinteles cine va scapa de ciupercutele rusesti?

    • Toate aceste livrări de armament greu către Ukraina nu produc nici-un efect pe câmpul de luptă dacă armamentul respecttiv nu este însoțit de personal instruit care să știe să le utilizeze. Prin diferite publicații apar dezvăluiri referitoare la trupe din NATO care însoțesc armamentul respectuiv și chiar îl utilizează. Ukrainienii au cerut armament rusesc pe care îl cunosc și știu să îl utilizeze nu armament NATO despre care habar nu au.

  2. Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . JEGURI IMPUTITI DE FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com , TOTI ROMANII SA-SI BORASCA TOATA MALAHIA IN GURILE VOASTRE SI FAMILIILOR VOASTRE DE MURITORI DE FOAME

  3. Asa se muta Nato in Ucraina, neoficial. Daca ar vrea pace ar negocia, daca vor razboi escaleaza

  4. Singurele Geparde la datorie le avem doar noi în Europa și Iordania în restul lumii. Mă întreb cine va fi forțat să le trimită muniția; bundăsveru zice că nu mai are. De-aia să fi modificat legea?

  5. abia astept sa vad care o sa fie reactia rusilor……….sper ca nu butonul rosu…….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger