AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania pregătește blindate pentru forțele lui Zelenski / Schimbări...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania pregătește blindate pentru forțele lui Zelenski / Schimbări majore în politica Berlinului

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania pregătește blindate pentru forțele lui Zelenski / Schimbări majore în politica Berlinului / Foto: Facebook

Compania germană de apărare Rheinmetall a cerut aprobarea pentru a exporta 100 de vehicule de luptă de infanterie Marder vechi în Ucraina, a declarat luni o sursă din domeniul apărării. Ar fi primul transport de arme grele din Germania către această țară.

Arme grele pentru Ucraina și reticența lui Olaf Scholz

Rheinmetall solicită o licență de export pentru aceste vehicule în starea lor actuală, în scopul de a le readuce la zi în următoarele luni, înainte de a le expedia în Ucraina, a declarat sursa, confirmând o informație a ziarului Welt am Sonntag.

Demersul Rheinmetall îl va forța pe cancelarul Olaf Scholz să ia o poziție clară cu privire la posibilitatea ca armele grele să fie trimise direct din Germania în Ucraina, deoarece acordul pentru blindatele Marder necesită aprobarea Consiliului de securitate națională, care este prezidat de Scholz, scrie US News. Un purtător de cuvânt al Rheinmetall a refuzat să comenteze.

Scholz se confruntă cu critici din ce în ce mai mari în țară și în străinătate pentru reticența sa de a livra arme grele, precum tancuri și obuziere, pentru a ajuta Ucraina să respingă atacurile rusești.

În prima lor vizită în Ucraina de la invazia Rusiei de acum două luni, secretarii de Stat și Apărării ai SUA au promis, duminică, un ajutor militar suplimentar pentru Kiev, inclusiv arme avansate.

Solicitările ucrainenilor pentru arme grele s-au intensificat de când Moscova și-a mutat ofensiva în regiunea estică Donbas, un teritoriu considerat mai potrivit pentru luptele cu tancuri decât zonele din jurul Kievului, unde au avut loc majoritatea luptelor de până acum.

Moscova își descrie acțiunile sale din Ucraina, care intră acum în a treia lună, drept o „operațiune militară specială”, în timp ce Occidentul denunță o agresiune neprovocată împotriva unui stat suveran și crime de război.

author avatar
Tudor Borcea
581 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai Olaf, bai nazistule retardat, da-le la ukro-na-zi aia tampiti tot ce ai la tine in debara, ca oricum vine si Iarna Nucleara, macar scapi si tu de o grija in plus !! Ha ha ha 🙂 Bai, macel o sa fie la iarna care vine, bai vaxxinatilor nazisti in cap, daca scapti cam 30 % de acolo vii, o sa ziceti mersi dupa aia !! Sieg Heil, Sieg Heil, Olaf Macht Frei 🙂

  2. In 1944 trebuia Rusia sa faca Germania nazista praf si sa dispara sa nu mai auzim de ei ,acum incep sa ajute alte gunoaie de nazisti ucraineni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger