AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Focuri de artificii și imnul Rusiei la Donețk. Separatiștii...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Focuri de artificii și imnul Rusiei la Donețk. Separatiștii din estul Ucrainei sărbătoresc intrarea Armatei Roșii (VIDEO)

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Focuri de artificii și imnul Rusiei la Donețk (VIDEO)

Recunoașterea independenței autoproclamatelor republici din Donbas de către Rusia a declanșat scene de sărbătoare pe străzile din Donețk. Cerul orașului a fost iluminat de numeroase focuri de artificii.

Luni, 21 februarie, Vladimir Putin a anunțat oficial că Rusia a recunoscut independența teritoriilor autoproclamate ale Republicilor Donețk și Lugansk.

„Acorduri de prietenie și ajutor reciproc”

În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, se pot vedea focuri de artificii care au luminat cerul orașului Donețk.

Oamenii au ieșit pe străzile orașului pentru a-și exprima bucuria, unii au fluturat steaguri rusești în timp ce imnul național al Federației Ruse se putea auzi din difuzoare, scrie Russia Today.

Vladimir Putin a anunțat și semnarea unor „acorduri de prietenie și ajutor reciproc” cu cele două republici din Donbas.

„Consider că este necesar să luăm această decizie care a fost coaptă de multă vreme: să recunoaștem imediat independența Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk”, a declarat liderul de la Kremlin, solicitând Parlamentului Rusiei „să aprobe această decizie și apoi să ratifice acordurile de prietenie și asistență reciprocă cu cele două republici”.

author avatar
Tudor Borcea
692 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger