AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Federația Internațională de Judo îl trântește pe Putin. Anunț...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Federația Internațională de Judo îl trântește pe Putin. Anunț umilitor pentru Kremlin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Federația Internațională de Judo îl trântește pe Putin. Anunț umilitor pentru Kremlin

Președintelui rus Vladimir Putin, prezentat de media rusă de stat ca un judoka desăvârșit, i s-a suspendat titlul de președinte de onoare de către Federația Internațională de Judo, în urma invaziei în Ucraina.

Federația Internațională de Judo (IJF) a anunțat duminică „suspendarea” statutului de președinte onorific și ambasador acordate lui Vladimir Putin, ca reacție la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Imaginea liderului sportiv și bătăios

„Având în vedere conflictul în curs din Ucraina, Federația Internațională de Judo anunță suspendarea statutului domnului Vladimir Putin de președinte de onoare și ambasador al Federației”, a scris IJF într-un comunicat.

Judoka cu 8 dan -unul din cele mai înalte grade ale disciplinei – președintele rus își etalează deseori caracterul sportiv, masculine, și a promovat deseori un stil de viață sănătos.

Imaginea sa contrastează puternic cu cea a predecesorului său Boris Elțîn, ale cărui escapade alcoolice făcuseră turul lumii în anii 1990, scrie Le Figaro.

Duminică, în a patra zi a ofensivei lansate în Ucraina de liderul de la Kremlin,  bătălia pentru controlul Kievului a continuat într-un context marcat de o nouă accentuare a presiunii occidentale asupra Moscovei, prin excluderea băncilor ruse din platforma interbancară Swift și preconizate livrări suplimentare de arme în Ucraina.

Criza a avut deja multe repercusiuni și în lumea sportului profesionist, între competiții deplasate, meciuri împotriva Rusiei refuzate de echipe naționale, sportivi ruși declarați persona non grata sau sponsori puși în discuție.

author avatar
Tudor Borcea
295 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger