AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Fabricile de bere fac cocktail-uri Molotov. Rușii vor bea...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Fabricile de bere fac cocktail-uri Molotov. Rușii vor bea „Pravda”

Producția de bere va aștepta la o fabrică de bere din Liov, în Ucraina, care a decis să pună în sticle cocktail-uri Molotov pentru a rezista invaziei forțelor din Rusia.

„Echipa fabricii de bere Pravda îmbuteliază astăzi. Este un produs foarte special. Atât de mulți oameni dispuși să ajute. O să îmbuteliem berea mai târziu”, a scris sâmbătă unul dintre angajații fabricii de bere pe pagina sa de Facebook, cu fotografii a unor sticle transformate în proiectile incendiare.

„Să neutralizăm ocupantul”

Fabrica de bere și-a anunțat planul după anunțul Ministerului ucrainean al Apărării, care le-a cerut civililor să pregătească cocktail-uri Molotov, a relatat pe Twitter „The Kyiv Independent”.

„Cerem cetățenilor să ne informeze despre mișcările inamice, să facă cocktail-uri Molotov, să neutralizeze ocupantul!”, a scris ministerul pe Facebook.

În mod ironic, numele fabricii de bere, Pravda, corespunde cu cel al celebrului ziar din vremea Uniunii Sovietice, care era o publicație oficială a Partidului Comunist rus.

Bătălia pentru controlul Kievului continuă duminică, a patra zi a ofensivei Rusiei în Ucraina, în timp ce luptele se intensifică la Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării, din nord-est.

author avatar
Tudor Borcea
775 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger