AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Explozie devastatoare în Lugansk. Separatiștii acuză Kievul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Explozie devastatoare în Lugansk. Separatiștii acuză Kievul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Explozie devastatoare în Lugansk. Separatiștii acuză Kievul

O explozie puternică a zguduit centrul orașului Lugansk, în estul Ucrainei, luni seara. Explozia a avut loc în fața unei clădiri care găzduiește biroul Centrului Comun pentru Control și Coordonare (JCCC) privind încetarea focului și stabilizarea liniei de demarcație în Republica Populară Lugansk (LPR).

Imagini neverificate care circulă online arată un vehicul grav avariat, în flăcări, în afara clădirii. Explozia a spart geamurile clădirii și a declanșat alarmele mai multor mașini parcate afară.

„Sabotajul Kievului”

Șeful misiunii LPR la JCCC și șoferul său au fost răniți în explozie, a spus centrul, fără a clarifica niciun detaliu cu privire la gravitatea rănilor suferite, scrie Russia Today.

Zona a fost securizată de serviciile de urgență ale republicii autoproclamate.

Explozia are loc pe fondul escaladării în curs din estul Ucrainei, autoproclamatele republici Lugansk și Donețk acuzând Kievul de bombardamente puternice peste linia de contact, stabilită prin acordurile de încetare a focului din 2014-2015.

Republicile separatiste au suferit o serie de explozii și atacuri „de sabotaj”, pe care le-au pus pe seama forțelor de la Kiev. Înalți oficiali ai celor două republici au susținut că escaladarea vine în pregătirea unui atac în plin din partea trupelor ucrainene.

Ucraina a negat implicarea sa în incidente și i-a acuzat pe rebeli că au încălcat ei înșiși încetarea focului, inclusiv că și-au aruncat în aer propria infrastructură pentru a atrage în capcană Kievului.

author avatar
Tudor Borcea
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger