AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Evacuarea civililor din Mariupol, reluată duminică! Rușii au încălcat...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Evacuarea civililor din Mariupol, reluată duminică! Rușii au încălcat acordul de încetare a focului

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Evacuarea civililor din Mariupol, reluată duminică! Rușii au încălcat acordul de încetare a focului

Duminică se reia evacuarea civililor din Mariupol, orașul-port asediat de militarii ruși. Circa 400,000 de locuitori sunt blocați în încercuirea forțelor ruse.

Evacuarea lor ar urma să înceapă duminică la ora locală 12:00, pe fondul unei încetări temporare a focului care ar trebui să dureze până la ora locală 21:00, a anunțat Consiliul orășenesc, transmite Reuters.

Civilii pot părăsi orașul și cu mașinile personale, dar trebuie să se deplaseze în coloană cu autobuzele, în spatele mașinilor de Crucea Roșie.

Un plan similar a fost abandonat sâmbătă, după ce acordul de încetare a focului decretat pentru a putea pune în aplicare evacuarea civililor nu a fost respectat, cu ambele părţi dând vina una pe cealaltă.

Apel disperat al primarului oraşului Mariupol

Situaţia este „foarte dificilă” la Mariupol, supusă „unei blocade umanitare” şi bombardamentelor intense, a spus primarul.

„Trăim fără electricitate de cinci zile, nu avem încălzire sau reţea mobilă”, a spus primarul, Vadim Boicenko, într-un interviu difuzat sâmbătă seară pe YouTube.

Potrivit acestuia, bombardamentele din ultimele zile s-au soldat cu „mii de răniţi”, iar forţele ruse împiedică sosirea alimentelor şi a medicamentelor.

„Oraşul Mariupol nu mai există”, a spus el: „Îi rog pe partenerii noştri americani şi europeni: ajutaţi-ne, salvaţi Mariupol!”.

author avatar
Andreea Vlad
166 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce mujicii și nu ciolovecii? Trebuie să luăm de bun tot ce zic racheții ucrainieni? DE CÂND?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger