AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin bombardează, Europa cumpără gaz din Rusia / Câte...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin bombardează, Europa cumpără gaz din Rusia / Câte miliarde a primit Moscova de la începutul ofensivei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin bombardează, Europa cumpără gaz din Rusia. Câte miliarde a primit Moscova de la începutul ofensivei

16,8 miliarde de euro: aceasta este suma importurilor europene de hidrocarburi rusești de la începutul războiului din Ucraina. După invazia rusă, importurile europene de gaz rusesc au crescut semnificativ.

Potrivit Centre for Research on Energy and Clean Air (Crea, Finlanda), după invadarea Ucrainei de către Rusia, volumul fluxurilor comerciale dintre Kremlin și Europa se ridică la 16,8 miliarde de euro (adică 646 de milioane pe zi). Detaliat: 10,6 miliarde de euro pentru gaz, 5,77 pentru petrol (brut și rafinat) și 438 de milioane de euro pentru cărbune.

Zelenski: „Nu sponsorizați armele Rusiei”

O masă monetară care îi permite lui Vladimir Putin să-și finanțeze războiul și să reziste pentru moment sancțiunilor economice impuse de Occident, scrie La Tribune.

Calculul, estimat la 24 februarie, ia în considerare  volumul exporturilor de țiței, produse petroliere și GNL bazat pe capacitatea totală de încărcătură (deadweight tonnage) a navelor de diferite tipuri care părăsesc porturile rusești către un port al Uniunii Europene, preluată de pe MarineTraffic.com.

Acest volum este încrucișat cu prețurile indicelui de referință Eurostat. Pentru gaze, estimarea se bazează pe baza de date ENTSOG, care urmărește în direct fluxurile care tranzitează prin cele mai importante conducte care leagă Europa de Rusia.

În timp ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le cere europenilor să oprească orice comerț cu Rusia, spunându-le să „nu sponsorizeze armele Rusiei”, rămâne de văzut dacă aceștia din urmă vor face pasul, mai ales în ce privește un embargou asupra petrolului rusesc.

author avatar
Tudor Borcea
493 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doar prostii cred ca occidentalii nu isi fac decat interesele ca altfel iese lumea in strada in lupta sunt americanii ca ei au nebunia cu nom in care sa impuna neobolsevismul sa domine cu tot felul de doctrine demonice!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger