AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Estul Europei, sătul de refugiații lui Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Estul Europei, sătul de refugiații lui Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Estul Europei, sătul de refugiații lui Zelenski / Foto: Facebook

În est, solidaritatea cu refugiații ucraineni își pierde avântul. La trei luni de la începutul războiului din Ucraina, soluțiile de urgență puse în aplicare de țările gazdă încep să fie ridicate.

La mai bine de trei luni de la începutul războiului din Ucraina, care a strămutat milioane de ucraineni în țările vecine, majoritatea țărilor gazdă încep să se pună frână.

Gratuitățile au luat sfârșit

Deseori luate din cauza costurilor de primire sau în numele luptei împotriva abuzurilor, aceste decizii dovedesc că primirea masivă de refugiați, în urgența primelor zile ale conflictului, a luat sfârșit. Astăzi, relatează Valeurs Actuelles, fluxul de sosiri a încetat aproape complet, iar tot mai mulți ucraineni se întorc în țara lor.

De exemplu, în Polonia, o țară care a primit peste 1,5 milioane de refugiați, transportul gratuit pentru ucraineni tocmai a fost suspendat. În Slovacia, autoritățile au decis, de asemenea, să reducă transportul gratuit la cinci zile, după ce au detectat fraude. În Viena, Austria, parcarea pentru vehiculele înmatriculate în Ucraina este din nou cu plată.

În Republica Cehă, a doua mare țară care primește refugiați, alocația lunară este acum rezervată ucrainenilor care sunt capabili să își asigure singuri cazarea și hrana. În plus, refugiații au acum dreptul la asigurare medicală gratuită doar pentru primele 150 de zile de la sosire.

Romi „ucraineni”, cu corturile în Praga

Pe lângă dificultățile financiare ale momentului, este posibil ca mai multe abuzuri să fi motivat țările în cauză să facă reduceri. În Praga, de exemplu, sute de romi și-au instalat corturile în gara centrală, pretinzând că sunt din Ucraina. În realitate, o anchetă a arătat că mulți dintre ei aveau pașapoarte maghiare. Prin urmare, aceștia au fost expulzați. O decizie denunțată de ONG-urile locale, care consideră că apropierea alegerilor îi împinge pe politicieni să fie mai puțin generoși: „Se apropie alegerile și, evident, politicienii noștri sunt foarte atenți să nu fie văzuți ca fiind cei care ar fi putut aduce cazuri problematice”.

author avatar
Tudor Borcea
709 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger