AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Elon Musk şi-a trimis sateliţii deasupra zonei de conflict

Război în Ucraina. Elon Musk şi-a trimis sateliţii deasupra zonei de conflict

Starlink elon muskRăzboi în Ucraina. Elon Musk şi-a trimis sateliţii deasupra zonei de conflict

Elon Musk a declarat că sateliții Starlink ai SpaceX sunt acum activi deasupra Ucrainei, după o solicitare din partea ministrului ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov.

De asemenea, el l-a îndemnat pe Elon Musk să îi încurajeze pe „ruşii sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor.

Staţii Starlink, furnizate Ucrainei

Grupul SpaceX ce aparține miliardarului Elon Musk a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina, urmând să trimită și echipamente în ţara atacată de Rusia.

În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink„, a scris sâmbătă dimineaţă responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

SpaceX a lansat vineri al doilea transport de aproximativ 50 de sateliţi Starlink destinaţi să furnizeze o conexiune la internet clienţilor din întreaga lume.

Musk a declarat, sâmbătă, că serviciul de bandă largă prin satelit Starlink al companiei este disponibil în Ucraina și că SpaceX trimite mai multe terminale în această țară, al cărei internet a fost întrerupt din cauza invaziei rusești,

Reţeaua de Internet din Ucraina a fost afectată de invazia rusă, în special în sudul și estul țării, unde luptele au fost cele mai intense.

author avatar
Andrei Ștefan