AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. După Germania, o altă țară UE îl lasă pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. După Germania, o altă țară UE îl lasă pe Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. După Germania, o altă țară UE îl lasă pe Zelenski

Atena nu plănuiește să trimită mai multe echipamente militare în Ucraina, a declarat miercuri ministrul grec al Apărării, Nikos Panagiotopoulos.

El a spus că apărarea Greciei privind propriul teritoriu nu ar trebui să fie slăbită, în special pe insule, prin trimiterea mai multor arme Ucrainei. „Echipamentul de apărare pe care l-am trimis în Ucraina provine din stocurile noastre. Nu se pune problema trimiterii de mai mult”, a spus el parlamentarilor greci.

66% din greci nu sunt de acord cu trimiterea de arme

Guvernul grec a trimis deja în Ucraina două avioane de transport C-130 încărcate cu ajutor militar, precum arme de asalt Kalașnikov și lansatoare portabile de rachete.

Potrivit unui sondaj realizat de MEGA TV, 66% dintre greci nu sunt de acord cu trimiterea de echipamente militare în Ucraina, iar 29% sunt de acord cu decizia guvernului, scrie Euractiv.

Panagiotopoulos s-a referit și la relațiile cu Turcia, spunând: „Nu este cel mai bun moment pentru a vorbi împotriva Turciei la NATO, deoarece aliații vor să se asigure că Turcia rămâne atașată de NATO”. Grecia a raportat miercuri că avioane de luptă turcești au încălcat spațiul aerian al Atenei de 11, survolând la altitudini foarte joase deasupra insulelor grecești, dintre care unele sunt locuite.

Linia Germaniei poate influența UE

Atena se raliază așadar Germaniei, a cărei poziție ambiguă în legătură cu ajutorul militar pentru armata Ucrainei este deja criticată, inclusiv de liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Germania aproape că și-a epuizat posibilitățile de a furniza Ucrainei echipamente extrase din rezervele armatei sale, Bundeswehr, dar lucrează la livrări efectuate direct de industria armamentului, a declarat recent ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

În acest context, guvernul german este divizat cu privire la chestiunea furnizării de arme ofensive Ucrainei. Și această dezbatere poate avea un impact uriaș asupra Uniunii Europene. Cancelarul Olaf Scholz a amânat o livrare de tancuri Leopard forțelor lui Zelenski. Între timp, SUA a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
1.384 afisari

9 COMENTARII

  1. Război-proxy. Scârbavnică e politica asta, care nu le dă voie luminaților conducători de națiuni să recunoască dorința patologică a Americii de a distruge Rusia, cu prețul devastării economice a Europei și cu cel, neglijabil, de altfel, al vieților naivilor care au senzația că devin eroi dacă golesc un încărcător în direcția aproximativă a armate ruse, după care cad morți ori se predau…
    În timpul ăsta, amărâții de refugiați ucraineni bat Bucureștiul în jeep-uri cât vaporu’, se preumblă, distins, prin Herăstrău, în țoale scumpe, cu ochii în telefoane scumpe, destinși, râzăreți, relaxați. Normal, au ajuns în Rai, adică în România, țară fără război, care le garantează cetățenia, le dă ajutoare din impozitele românilor, le dă locuri de muncă, într-un cuvânt, are mai multă grijă de ei decât de propriii cetățeni.
    Tot în timpul ăsta, un student pe al cărui prosop pus la uscat apărea ceva ce semăna cu litera Z e vizitat de vajnica noastră miliție care, cu ridicatele sale capabilități cognitive pe care le știm cu toții, s-a gândit că poate prinde un partizan sovietic deghizat într-un puști de facultate. Slava Miliției Române! Să ne trăiască!
    Tot în timpul ăsta, românii au din ce în ce mai multe probleme cu traiul de zi cu zi, dar cine să vadă asta? În definitiv, Domnul Președinte Iohannis (slăvit fie-i numele!), Primul-Golfangiu-al-Țării, Primul-Schior-al-Țării, Primul-Navetist-al-Țării, Dunărea-Gândirii-și-a-Activității-Furibunde (cum spunea Doamna Rareș Bogdan printre buzele-i rujate senzual), Domnul Președinte Iohannis, cum spuneam, are alte probleme, mai stringente de rezolvat. Probabil că numără cei peste 500.000 de euro pe care Familia Sa îi datorează statului sub formă de impozite, și-i dă cu virgulă. De-aia refuză să-i plătească. Sau, probabil, mai are vreo afacere de vânzare de copii români pe undeva… cine știe?
    Și tot în timpul ăsta, un vânt de nebunie bate peste țară. Statul e nefuncțional, politicienii noștri, grași ca niște gândaci de canalizare bine hrăniți, ies cu o demnitate adipoasă pe ecrane pentru a emite inepții într-un ritm amețitor, pentru a se flegma unii pe alții și pentru a-și măsura reciproc, cu șublerul, mădularele minuscule (cei care le au).

    Una peste alta, e bine. Slava Ukraina, Slava Zelenski, Slava Nevasta-lui-Zelenski, Slava Refugiaților-cu-Jeep-uri-și-Telefoane-Scumpe, cărora tot noi le plătim abonamentele, tot noi le plătim gratuitatea pe căile ferate europene și, per total, cărora tot noi le plătim cam tot.

    Să nu uităm: litera Z a fost declarată ilegală. ZARA se va numi, de-acum, QARA, în loc de zori-de-zi se fa spune mori-de-bi(ne), Zirconiul se va numi Irconiul, Zenville (reclama de mai jos) se va numi Penville și-așa mai departe.
    Deci nu uitați, ăia pe care vă cheamă Zaharia, Zărnescu, Zăvoi… ați încurcat-o.
    Și noi, ceilalți, pe lângă voi.

      • Fără glumă, slava celor care își cunosc și își respectă identitatea națională, poporul și patria-mamă, ceea ce la români e ușor pa-pa.
        Nu sunt în măsură să fac analize geopolitice, îmi lipsesc cunoștințele, dar când a pierdut Rusia vreun război, în ultimii 500 de ani? Dacă America are, cumva, senzația, că va transforma Rusia într-un nou Afganistan sau Pakistan, se-nșeală amarnic. Rușii nu-și abandonează țara (așa cum fac românii). Îmi pare rău că spun asta, dar e o realitate. Una peste alta, fără să aducem ideologia în discuție sau pe Putin sau pe oricare ar fi el, o lume fără Rusia nu poate exista.
        Ce face acum Europa e exact situația în care un idiot își sparge cauciucurile de la mașină ca să nu poată să i-o fure cineva.
        Dar sunt bani mulți la mijloc… Coana Ursula, la un loc cu toate jegurile de la Bruxelles sau Washington, nu mai are loc pe card de câți bani umflă pe chestia asta.
        Când Rusia a propus României să cumpere gaze direct, la preț preferențial, românii au strâmbat din nas. Fuduli, ca întotdeauna, deși rupți în cur. Astfel, România cumpără gaze la mâna a treia sau a patra, iar Ungaria a umflat potul, pentru că își știe interesele. Din nou, regret, dar ungurii au CONDUCĂTORI, nu lichele și slugi, cum au românii.
        Sper, sincer, ca Zelenski, slugoiul ăsta planetar, să fie omorât cât mai repede, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina să se oprească, măcar de dragul celor care chiar suferă, adică amărâții ăia care n-au apucat să fugă pe undeva.

  2. MacGigi EXCREMENTUL IN STARE DE PUTREFACTIE , EROU AL SITEULUI ziare.com VIERMELE SI MOLUSCA COPROFAGA , JEGUL NATIEI SI HOITUL AMBULANT CE FACE DE RAS O TARA

  3. Nu mai bateți câmpii, cu multe cuvinte sau explicații savante. Lucrurile stau mult mai simplu: E timpul ca Federația Rusă, putreda până în măduva oaselor, să urmeze marșul glorios spre auto-dizolvare, la 30 de ani după procesul similar, înregistrat de și mai marea Uniunea Sovietică. Mortua est!

    • Sigur sa topit si singurul neuron ce il mai aveai. Pana acum tipai sa ii închidem pe nevaccinați. Acum mu ie proasta ti pi ca România sa intre in război. Da daca fac cu ma ta un război si ii dau la mu ie, ce zici?

      • Poți să te pui și capră, marea ta Federație Rusă se va dezintegra with a big bang…

    • Iar ai apărut, creație nefericită a unei glume proaste a naturii? 😀 😀 😀
      Ce mai faci, îți mai lansezi avioane de hârtie prin cavitatea craniană?
      Îmi lipseai, dar, de-acum, viața e mai frumoasă!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger