AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. După ceceni, Putin recrutează mercenari din Siria pentru asaltul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. După ceceni, Putin recrutează mercenari din Siria pentru asaltul Kievului!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. După ceceni, Putin recrutează mercenari din Siria pentru lupte în orașe

Rusia recrutează mercenari sirieni cu experiență în războiul de gherilă urbană pentru a lupta în Ucraina, a informat duminică The Wall Street Journal, citând oficiali americani. 

Moscova, care a lansat invazia Ucrainei la 24 februarie și a întâmpinat o rezistență la care nu se aștepta, a început în ultimele zile să recruteze luptători sirieni pentru a-i folosi în preluarea controlului zonelor urbane, au declarat patru oficiali pentru cotidianul american.

Dictatorul Siriei, aliat al Kremlinului

Rusia este implicată în conflictul sirian din 2015 alături de regimul președintelui Bashar al-Assad.

Un oficial american a declarat pentru WSJ că unii luptători sirieni se află deja în Rusia, pregătindu-se să se alăture luptei din Ucraina. Această sursă nu a oferit detalii suplimentare.

Președintele cecen Ramzan Kadîrov, un fost rebel devenit aliat al Kremlinului, a distribuit videoclipuri cu luptătorii ceceni din Ucraina și a spus că unii au fost uciși în lupte.

De cealaltă parte a frontului, zeci de mii de voluntari au venit în Ucraina pentru a-și uni forțele împotriva trupelor lui Vladimir Putin, potrivit ministrului ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

Kievul și al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, sunt încă controlate de guvernul ucrainean, în timp ce Rusia a capturat orașul-port Herson și și-a intensificat bombardarea centrelor urbane din întreaga țară.

Invazia rusă, aflată acum în a 12-a zi, a obligat peste 1,5 milioane de oameni să fugă din țară în ceea ce ONU a numit criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la al Doilea Război Mondial.

author avatar
Tudor Borcea
335 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar” brava” armata rosie nu mai face fata? Mai ales pentru „scopurile nobile” in care s-a angajat? De ce nu arata rusii un fascist ucrainean sa vedem si noi cum arata?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger