AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Directorul CIA dezvăluie secretele lui Putin / Informațiile SUA...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Directorul CIA dezvăluie secretele lui Putin / Informațiile SUA și epurările lui Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Directorul CIA dezvăluie secretele lui Putin / Informațiile SUA și epurările lui Zelenski / Foto: printscreen

SUA estimează că pierderile rusești în Ucraina au ajuns până în prezent la aproximativ 15.000 de morți și poate 45.000 de răniți, a declarat miercuri directorul CIA, William Burns, adăugând că și Kievul a suportat pierderi semnificative.

La aproape cinci luni de când președintele Vladimir Putin a ordonat invazia vecinului rus, forțele sale macină regiunea Donbas din estul Ucrainei și ocupă aproximativ o cincime din țară.

„Și ucrainenii au pierderi semnificative”

Burns, vorbind la Forumul de securitate Aspen din Colorado, a declarat că aceste câștiguri au fost obținute cu costuri mari.

„Cele mai recente estimări ale comunității de informații americane ar fi în jurul a 15.000 de morți (forțe rusești) și poate de trei ori mai mulți răniți. Așadar, un set destul de semnificativ de pierderi”, a declarat Burns. „Și, ucrainenii au suferit și ei – probabil ceva mai puțin decât atât. Dar, știți, pierderi semnificative”, a adăugat el.

Rusia clasifică decesele militare ca fiind secrete de stat chiar și în timp de pace și nu și-a actualizat frecvent cifrele oficiale privind victimele în timpul războiului. La 25 martie, Rusia a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși, scrie The Jerusalem Post. Guvernul de la Kiev a declarat în iunie că între 100 și 200 de soldați ucraineni erau uciși pe zi.

Miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că „sarcinile” militare ale Moscovei în Ucraina depășesc acum Donbasul, în cea mai clară recunoaștere de până acum a faptului că și-a extins obiectivele de război. Dar Burns a spus că, cel puțin pentru moment, concentrarea forțelor militare ruse în Donbas sugerează că armata rusă a învățat lecții dure de la eșecurile de la începutul campaniei, când Moscova s-a împotmolit în asaltul său asupra Kievului.

Epurările lui Zelenski și siguranța informațiilor SUA

În ultimele zile, președintele ucrainean Volodomir Zelenski a efectuat cea mai mare epurare internă a oficialilor guvernamentali din Kiev în timpul războiului, invocând eșecul acestora de a elimina spionii ruși și anunțând zeci de cazuri de trădare.

Statele Unite au oferit Ucrainei cantități mari de informații pentru a-și ghida deciziile pe câmpul de luptă, ridicând semne de întrebare dacă CIA și Pentagonul ar trebui să fie îngrijorate de infiltrarea Rusiei. Burns, însă, părea să minimizeze astfel de preocupări.

„Suntem încrezători că parteneriatele pe care le-am construit sunt eficiente”, a spus Burns. „Și împărtășim cantități destul de semnificative de informații cu serviciile ucrainene și cu conducerea ucraineană pe care le folosesc foarte eficient”.

author avatar
Tudor Borcea
549 afisari

5 COMENTARII

  1. A dracului americanii ăștia, au numărat morții și răniții rușilor dar pe ai ucrainenilor nu prea. Mă cioclilor, chiar vreți să vă credem? Adică celovecii dau tare cu bombardeaua dar nu prea omoară la soldați ucraineni, aceștia preferând să se predea ca în cazul celor două, trei batalioane de elită. Dar, s-ar putea să aibă dreptate. Nu au murit ucraineni, ci mercenarii din alte țări. Ăștia nu se pun la număr ca fiind uciși de ruși.

  2. AMERICANII ? CA DE OBICEI , NISTE MAIMUTE TREPANATE, DAR MAI JALNIC ESTE CEL CE II ASCULTA SI , MAI ALES , II APROBA…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger