AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski anunță că va ataca trupele ruse care au...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski anunță că va ataca trupele ruse care au ocupat centrala de la Zaporojie!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Dezastru nuclear iminent la centrala Zaporojie. Ce le transmite Zelenski militarilor ruși

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe soldații ruși care trag asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa sau o folosesc ca bază de tragere că sunt acum o „țintă specială” pentru forțele Kievului.

La începutul războiului din Ucraina, trupele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare Zaporojie din sudul țării, care este încă administrată de tehnicieni ucraineni.

Loviturile pot afecta reactoarele centralei și bazinul cu combustibil uzat

Temându-se de un dezastru nuclear după noile bombardamente din ultimele zile, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut crearea unei zone demilitarizate. Ucraina și Rusia se acuză reciproc că se află în spatele tirurilor asupra centralei.

„Fiecare soldat rus care trage în uzină sau trage folosind uzina ca acoperire trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru agenții noștri de informații, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră”, a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs susținut sâmbătă seara, informează Reuters.

Președintele ucrainean, care nu a oferit mai multe detalii, și-a reiterat opinia că Rusia ține „ostatică” centrala pentru a se angaja într-un șantaj nuclear.

Uzina domină malul sudic al unui vast rezervor de pe râul Nipru. Forțele ucrainene care controlează orașele de pe malul opus au fost supuse unui bombardament intens din partea Rusiei.

Consilierul prezidențial ucrainean Mikhailo Podoliak a acuzat Rusia că „a lovit partea centralei nucleare în care se produce electricitate pentru alimentarea sudului Ucrainei”. „Scopul este de a ne deconecta de la uzină și de a da vina pe armata ucraineană”, a adăugat el pe Twitter.

Oficialul local numit de Rusia, Vladimir Rogov, a scris pe Telegram că forțele ucrainene bombardează uzina. Agenția Internațională pentru Energie Atomică, care dorește să inspecteze centrala, a avertizat asupra unui dezastru nuclear dacă luptele nu încetează. Experții în domeniul nuclear se tem că tirurile ar putea afecta bazinele de combustibil uzat sau reactoarele centralei.

author avatar
Tudor Borcea
368 afisari

5 COMENTARII

  1. Deci mai nou, rusii isi ataca propriile baze, propriile locatii. Nici copiii nu ar crede asa ceva! Tragic este ca Jelensky a ajuns sa faca absolut tot ce vrea, fara sa fie nevoie sa-si justifice actiunile.. Romanii au uitat cum i-a marcat Cernobilul.. Nu avem pe nimeni care sa-l traga de maneca pe Batman al Ucrainei..

    • Circarul jelinski trebuie băgat de urgenta la balamuc, dacă ucrainieni mai vor sa aibă țara

  2. Țara de oi proaste, cum caca sa crezi ca ruși ce au baza militară in centrală, trag ei in oamenii lor? Futu va in gura de oi proaste, care aplaudați minciuna si va pisați împotriva vântului

  3. Era pe vremuri bancul ala cu radioErevan….nustiu cine intreaba ceva si radioErevan raspunde….”E adevarat tot ce scrie in articol cu precizarea ca in loc de Zelenski trebuie citit Rotschild”
    Toate razboaiele din ultimii 30de ani incepand cu Yugoslavia,Afghanistan,Irak,Libia,Siria,Liban,Ucraina sunt de fapt „afacerile lui Rotschild” ba cu petrol ba cu litiu sau alte resurse naturale.In Ucraina zona Donbas e tot asa minereu de litiu(pentru baterii) si se bat pentru el rusii cu Rotschild(khazarii)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger