AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Descoperire înfiorătoare făcută de ruși la Azovstal

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Descoperire înfiorătoare făcută de ruși la Azovstal

Va ataca Rusia ţările baltice? Tensiuni tot mai mari între NATO şi Kremlin

Armata rusă a descoperit cadavrele a 152 de combatanți ucraineni în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol (sud-est) și este pregătită să le predea Ucrainei, a anunțat marți, 31 mai, Ministerul rus al Apărării.

În timpul operațiunilor lor de percheziție în uzina siderurgică, unde peste 2.000 de combatanți ucraineni, inclusiv din Batalionul Azov, s-au ascuns timp de mai multe săptămâni înainte de a se preda forțelor ruse la mijlocul lunii mai, „soldații ruși au descoperit o remorcă izotermă”, a precizat ministerul.

„Patru mine”, găsite sub cadavre

„În vehicul, al cărei sistem de refrigerare nu funcționa, au fost depozitate 152 de cadavre de luptători și militari ai forțelor ucrainene”, a adăugat ministerul, precizând că sub cadavre au fost găsite și „patru mine”, scrie TVA Nouvelles.

„Partea rusă intenționează să returneze reprezentanților ucraineni cadavrele găsite în uzina siderurgică”, a informat ministerul rus, susținând că Moscova nu a primit nicio cerere din partea Kievului de a recupera cadavrele.

Nu a fost posibil să se verifice aceste afirmații în mod independent. Ultimii apărători ucraineni din Mariupol, ascunși în uriașa uzină siderurgică Azovstal, s-au predat forțelor ruse între 16 și 20 mai, după trei luni de lupte intense.

Aproape 2.500 de luptători ucraineni sunt acum deținuți de ruși, care intenționează să-i judece drept criminali de război.

author avatar
Tudor Borcea