AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Decizie radicală a Google / Moscova: „YouTube și-a semnat...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Decizie radicală a Google / Moscova: „YouTube și-a semnat propria condamnare”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Decizie radicală a Google / Moscova: „YouTube și-a semnat propria condamnare”

Oficialii ruși au acuzat sâmbătă YouTube, deținut de gigantul american Google, că a suspendat contul canalului parlamentar rus Duma Tv, promițând represalii care au stârnit temeri privind blocarea serviciului în Rusia.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a susținut că postul Youtube al Camerei inferioare a parlamentului rus, „Duma-TV”, a fost blocat, denunțând o măsură de la Washington care încălcă „drepturile” rușilor.

„Statele Unite vor să aibă un monopol asupra difuzării de informații”, a spus Volodin pe contul său Telegram. „Nu putem permite asta”.

„YouTube și-a semnat propria condamnare”

Jurnaliștii AFP de la Moscova au constatat că contul în cauză nu mai era accesibil pe platformă sâmbătă dimineață, cu sau fără o rețea privată virtuală (VPN), instrument care face posibilă evitarea blocajelor, scrie BFM TV.

Potrivit Moscovei, contul „Duma-TV” are peste 145.000 de abonați pe Youtube. Postul difuzează fragmente din dezbatrerile parlamentare, interviuri cu parlamentari ruși și transmisiuni în direct.

„Probabil, Youtube și-a semnat propria condamnare”, a reacționat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, pe Telegram, solicitând transferul „rapid” al conținutului Youtube pe platformele video rusești.

În ultimele săptămâni, în plin conflict din Ucraina, Youtube a fost deja acuzat în mai multe rânduri de Moscova că a blocat conturile presei și oficialităților ruși.

Sâmbătă, autoritateade telecomunicații Roskomnadzor a cerut Google să restabilească „imediat” contul Duma-TV. Roskomnadzor a acuzat deja Google și YouTube de activități „teroriste” în martie, primul pas către o posibilă blocare a site-ului în Rusia, așa cum a fost cazul cu Twitter, Instagram și alte câteva mass-media independente, după ofensiva din Ucraina.

 

author avatar
Tudor Borcea
604 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger