AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare luptătorii...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare luptătorii din Batalionul Azov. Fondatorul regimentului a dezvăluit tot – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Imagini needitate din interiorul AZOVSTAL. Conditiile INUMANE în care sunt ținuți copiii! / Ultimele informatii din Mariupol

Fondatorul batalionului Azov, Andrii Bilețki, a vorbit, într-un interviu pentru presa din Ucraina, cum au rezistat aproape două luni soldații ucraineni care au apărat oțelăria Azovstal.

Potrivit lui Bilețki, soldații din batalionul Azov erau aprovizionați din exterior printr-o operațiune care „nu a mai existat în istoria omenirii”.

Ajutorul a fost parașutat

Andrii Bilețki spune că luptătorii au primit muniție, medicamente și mâncare cu ajutorul camarazilor, care le-au parașutat deasupra combinatului. Au fost, de asemenea, „livrați” și medici. În plus, unii dintre ei chiar ar fi fost evacuați înainte ca oțelăria să cadă în mâinile rușilor.

„Au fost cel puțin cinci încercări de a duce ajutor luptătorilor din Azovstal. Trebuie să apreciez curajul și profesionalismul piloților ucraineni. Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii, nici americanii cu Black Hawk n-au reușit așa ceva. Să treci de o apărare atât de puternică, cu atât de multe sisteme antiaeriene, este imposibil”, a povestit Andrii Bilețki pentru Ukrainskaya Pravda.

Piloții ucraineni au reușit să spargă blocada

„Rolul meu, al nostru, al băieților din Azov, era să organizăm desantul. Obiectivul era să spargem blocada și să fim acasă în 5-10 zile. Toate încercările au fost reușite, mai puțin ultimele două. Dușmanul a înțeles ce facem și a devenit mult mai atent”, a mai arătat Bilețki.

Potrivit fondatorului batalionului Azov, „băieții știau unde merg și care sunt riscurile”.

Peste 2.400 de militari ucraineni, mulți membri ai regimentului Azov, o unitate ultranaţionalistă pe care Kremlinul o consideră „neo-nazistă”, s-au predat armatei ruse.

În timp ce Kievul speră la un schimb de prizonieri cu Rusia, există temeri că luptătorii care s-au predat vor fi declarați „teroriști” de Moscova și chiar executați.

author avatar
Andreea Vlad
774 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger