AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum comentează Rusia planurile de pace ale Kievului. De...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum comentează Rusia planurile de pace ale Kievului. De unde vin „toate problemele” – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum comentează Rusia planurile de pace ale Kievului. De unde vin „toate problemele” -VIDEO / Foto: printscreen

La summit-ul G20 din Indonezia, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a exclus deocamdată negocierile de pace cu Ucraina.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat marți, în marja summitului G20 din Indonezia, că condițiile impuse de Ucraina pentru începerea discuțiilor în vederea încheierii războiului sunt „nerealiste”.

„Natura rusofobă” a lui Zelenski

„Toate problemele vin dinspre partea ucraineană, care refuză categoric să negocieze și face cereri care sunt în mod clar nerealiste și care nu sunt în concordanță cu situația”, a spus el.

Lavrov a declarat că le-a comunicat acest lucru președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz în „scurte conversații” din timpul G20, informează Le Figaro.

El a declarat că „procesul de rezolvare (a conflictului) este blocat de Ucraina”, pe care Rusia a invadat-o la 24 februarie.

Ucraina cere retragerea trupelor rusești de pe teritoriul său și revenirea integrității sale teritoriale, în timp ce Moscova a revendicat anexarea a patru regiuni ucrainene, la sfârșitul lunii septembrie, pe lângă peninsula Crimeea anexată în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a indicat că nu va negocia cu Vladimir Putin în urma acestor anexări.

Contraofensivele militare au permis Ucrainei, înarmată de aliații săi occidentali, să recucerească teritorii pierdute, forțând Rusia să se retragă.

Lavrov a denunțat, de asemenea, natura „rusofobă” a discursului lui Zelenski la summit-ul G20. De asemenea, șeful diplomației ruse a acuzat încă o dată Occidentul că duce un „război hibrid” împotriva Rusiei, folosind Ucraina.

El a repetat că Moscova a fost nevoită să lanseze ofensiva împotriva vecinului său pentru a se apăra și a proteja populația rusofonă.

Șeful diplomației ruse a mai spus că nu crede că SUA pregătesc discuții de pace pe tema dosarului Ucrainei. „În ceea ce privește informația că americanii pregătesc discuții, aceste zvonuri apar în mod regulat și apoi dispar”, a spus Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea