AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum ar încerca Rusia să preia controlul Guvernului de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum ar încerca Rusia să preia controlul Guvernului de la Kiev

kievRĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum ar încerca Rusia să preia controlul Guvernului de la Kiev

Statele Unite acuză spionajul rus de recrutarea unor foşti şi actuali oficiali guvernamentali ucraineni, cu scopul ca aceştia să preia controlul asupra Guvernului de la Kiev şi să coopereze cu o o forţă de ocupaţie.

Trezoreria americană a sancţionat doi parlamentari ucraineni şi doi foşti oficiali, pe care-i acuză de implicare în acest complot, care implică o discreditare a actualului Guvern al lui Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

„Rusia şi-a pus serviciile de informaţii să recruteze actuali şi foşti oficiali guvernamentali ucraineni pentru a pregăti o preluare a controlului asupra Guvernului Ucrainei şi a controla infrastructuri critice ucrainene împreună cu o forţă de ocupaţie rusă”, acuză Trezoreria într-un comunicat în care anunţă aceste sancţiuni.

Aceste acuzaţii sugerează că spionajul american se teme de faptul că Rusia pregăteşte o invazie la scară mare şi nu o ”incursiune minoră”, evocată miercuri de către Joe Biden drept o posibilitate.

4 oficiali ucraineni, sancționați

Cei doi deputaţi sancţionaţi sunt Taras Kozak şi Oleh Voloşin, ambii mebri ai partidului prorus condus de către Victor Medvenciuk, plasat în arest la domiciliu în mai, sub acuzaţia de trădare.

Un fost oficial ucrainean, Volodimir Oliinik, care trăieşte în prezent în Rusia, a fost sancţionat cu privire la faptul că a acţionat ”din ordinul (serviciilor ruse de securitate) FSB să culeagă informaţii despre infrastructuri ucrainene critice”.

Cel de-al patrulea ucrainean sancţionat este Vladimir Sivkovici, un fost secretar adjunct al Consiliului ucrainean al Securităţii Naţionale şi Consiliul Apărării.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

author avatar
Andreea Vlad
519 afisari

2 COMENTARII

  1. Am vazut si eu pozele dar ciudat nicio urma pe zapada. NSA sa cerceteze bine pozele sa nu fie doar niste incaperi goale si rusii in alta parte sau o farsa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger