AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI IN UCRAINA. Criză severă de combustibili. Cozi de kilometri, se stă...

RĂZBOI IN UCRAINA. Criză severă de combustibili. Cozi de kilometri, se stă și câte 12 ore pentru realimentare! (VIDEO)

În vremuri de război, este mare criză de combustibil la staţiile PECO din Ucraina. Cozile la benzinării se întind pe distanţe kilometrice. Şoferii s-au înarmat cu răbdare, pentru a-şi alimenta rezervoarele cu câţiva litri de benzină sau motorină.

Ministrul ucrainean al dezvoltării economice, Iulia Sviridenko, a anunţat miercuri că Polonia va trimite Ucrainei 25.000 de tone de carburant, pentru a mai evita ca şoferii din Ucraina să stea chiar şi 12 ore la cozi ca să alimenteze.

Rafinăria de la Kremenciuk, distrusă de ruşi

‘Ajutorul Poloniei va contribui la stabilizarea semnificativă a situaţiei pe piaţa carburanţilor”, a declarat Iulia Sviridenko după o discuţie la Kiev cu omoloaga sa poloneză Anna Moskva.

Iulia Sviridenko a amintit că înaintea invaziei ruse rafinăria de la Kremenciuk, din centrul Ucrainei, acoperea cu producţia sa mare parte din cererea internă de carburant a ţării, dar infrastructura rafinăriei a fost distrusă de atacurile ruseşti.

Combustibilul, cu raţia

Criza de combustibil a creat cozi la benzinării, iar majoritatea benzinăriilor au limitat cantitatea de combustibil la zece litri pentru fiecare client. Ucraina are nevoie şi de mari cantităţi de combustibil pentru armată în războiul cu Rusia.

La începutul acestei luni, forţele ruse au atacat şi a doua cea mai mare rafinărie a Ucrainei, situată în regiunea estică Lugansk.

author avatar
Andrei Ștefan
959 afisari

3 COMENTARII

  1. Lasă, tataie, că vin americanii și vă aduc carburanți, cum aduc și gazul în Europa, de unde au căutat să elimine produsele petroliere rusești, spre marea satisfacție a comersanților americani care își freacă mâinile de fericire de purcoiul de bani care va să vină de la Ur-Sula.

  2. Ucraina trebuie lasata fara energie si fara mincare sa crape de foame acesti nazisti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger