AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Coșmar pentru Putin: Germania trimite arme Kievului. Anunțul Berlinului...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Coșmar pentru Putin: Germania trimite arme Kievului. Anunțul Berlinului despre „nucleara” Swift

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Coșmar pentru Putin: Germania trimite arme Kievului. Anunțul Berlinului despre „nucleara” Swift

Germania a autorizat, sâmbătă, livrarea către Kiev a 1.400 de lansatoare de rachete antitanc, 500 de rachete sol-aer Stinger și nouă obuziere. O inversare a doctrinei oficiale a acestei țări, de la al Doilea Război Mondial.

În fața unei avalanșe de critici, Germania a acceptat să livreze arme Ucrainei și să excludă parțial Moscova din platforma interbancară Swift.

„Armata invadatoare a lui Putin”

Decizia privind armele este o inversare politică majoră pentru această țară, a cărei poziție oficială de la cel de-al Doilea Război Mondial a fost să nu livreze arme „letale” în zonele de conflict. Au existat, însă, excepții care au generat controverse.

Berlinul a autorizat livrarea la Kiev a 1.400 de lansatoare de rachete antitanc, 500 de rachete sol-aer Stinger și nouă obuziere, a anunțat guvernul. „Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei marchează o schimbare de epocă, amenință ordinea instituită încă din perioada postbelică”, a spus cancelarul Olaf Scholz într-un comunicat. „În această situație, este de datoria noastră să ajutăm Ucraina cât de mult putem să se apere împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin”.

1.000 de lansatoare de rachete vor veni direct din stocurile armatei germane, iar alte 400, care au fost livrate inițial Olandei, vor merge acum în Ucraina. Obuzierele vor veni din Estonia, care le-a achiziționat în primă fază de la Berlin. Aceste obuziere sunt vechi, au aparținut cândva armatei fostei Germanii de Est comuniste, scrie Le Figaro.

„Atacul rușinos al Rusiei, Ucraina trebuie să se apere”

Germania a anunțat și expedierea către Ucraina a 14 vehicule blindate, precum și a 10.000 de tone de combustibil „prin Polonia”. „Alte măsuri de sprijin sunt în prezent studiate”.

„După atacul rușinos al Rusiei, Ucraina trebuie să se apere”, a declarat ministrul german de Externe Annalena Baerbock. Berlinul răspunde astfel criticilor vehemente cărora le-a făcut obiectul, pentru refuzul său de a exporta astfel de arme, venite atât din partea autorităților ucrainene, cât și din partea partenerilor UE, precum țările baltice sau Polonia.

Politica restrictivă urmată de prima economie europeană din perioada postbelică în ceea ce privește exportul de arme își are sursa în ororile nazismului care a dat naștere unui pacifism adânc înrădăcinat în opinia publică.  Această poziție a fost însă din ce în ce mai puțin sustenabilă din punct de vedere politic de la izbucnirea invaziei Ucrainei de către armata rusă.

Polonia: „Egoismul de beton al Germaniei”

Un alt tabu a fost rupt sâmbătă: guvernul a început să cedeze pe subiectul Swift, după ce a refuzat de mult să ia în considerare excluderea Moscovei din acest sistem-cheie al finanțelor globale, de teama să nu fie penalizată în schimb de livrările de gaz, petrol și cărbune rusesc.

Annalena Baerbock și omologul său al Economiei, Robert Habeck, au declarat că lucrează la „o limitare țintită și funcțională” a Swift pentru instituțiile financiare ruse. „Lucrăm cum să limităm daunele colaterale ale unei deconectări de la Swift ”, au adăugat ei.

O excludere este considerată o „armă nucleară” în chestiuni financiare. Pentru că deconectarea unui stat de la Swift înseamnă și a împiedica propriile bănci să facă tranzacții cu băncile țării pedepsite.

Sâmbătă, înainte de anunțul german, premierul polonez Mateusz Morawiecki, aflat în vizită la Berlin, a descris atitudinea Germaniei față de Swift drept „egoism de beton” În mijlocul unei bătălii pentru preluarea controlului Kievului, Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă Berlinului să aibă „curajul” să blocheze accesul Rusiei la sistemul Swift.

author avatar
Tudor Borcea
801 afisari

14 COMENTARII

  1. Putin trebuie sa spuna public ce a discutat cu yoti astia din occident cu ce l au santajat in afara ca nu au tinut promisiunea cu extindrrea nato ca doar nu era nebun sa porneasca razboi fara sa se simta amenintat. Sa le spuna pa la resursele rusiei iar astia cu swiftul sa ruleze hartiile fara nr tiparite de ei in pandemue!!

    • Nu trebuie sa mai fim naivi, dacă UE vrea sa, i primească, o făcea, la fel și NATO, după invazia rușilor în crimea, avea tot timpul sa o primească, aici este mana globalistilor, care aveau nevoi ca isteria sa continue, mai ales ca, covidul s, a fâșait rău, acum urmează sa vedem reacțiile serurilor experimentale față de care cei responsabili se vor spală pe mâini,

  2. Nimeni nu i-a făcut lui Putin nicio promisiune, care însă minte public cum respira.
    Da, e complet idiot, pentru că a pornit fără niciun motiv un război. Care va dura.
    Iar decuplarea de la tehnologie occidentală și resurse financiare internaționale îl va trimite în evul mediu. Va trona pe un munte de cărbune și un lac de petrol fără nicio valoare. Fără piață.
    Pe termen lung și Federatia Rusă va imploda, după cum a implodat și defuncta Uniune Sovietică.
    Aștept cu emoție momentul când vor coborâ drapelul de pe Kremlin!!!

    • Pari ruda cu Mircea Badea, un hapciupalic care îl face nebun pe Putin, zdruncinatul fiind, de fapt, el. L-ati vazut / auzit pe Mirciulicā în ultima sāptāmânā? Omul e diliu rāu, e un scelerat.

    • „un munte de cărbune și un lac de petrol fără nicio valoare. Fără piață.”
      cough, China, cough

  3. Refugiatii intra fara acte in Romania? Țț…nu e bine…stiu autoritatile cine intra acum in tara si sub ce nume?

  4. Pe care prevederi ale dreptului internațional se bazează trimiterea de armament Ukrainei „inocente” și punerea de sancțiuni Russiei demonizate? Sau sunt pe post de ajutor umanitar? Hai să-i ajutăm umanitar cu câteva mii de lansatoare, câteva escadrile de avioane și câteva regimente de tancuri, dacă găsim și o bombă două nucleare, etc. că așa războiul se termină mai repede. Ai impresia că batalioanele alea nazi ukrainiene se luptă cu extratereștrii ce amenință întreaga omenire și care au aterizat fix în Ukraina. Parcă am fi în era covid: RT-PCR e sigur, vaxxinul e sigur, informați-vă numai din surse oficiale.

    • rusia demonizata????? hai ca deja ori esti prost de bubui ori esti si matalutza troll si bati in taste din piata rosie. cine mai are nevoie sa strice imaginea rusiei? singura si-a facut-o cu mana ei. ce cauta in ucraina cu tancuri? ce ai vrea sa primeasca ucrainienii in ajutor? cosciuge de la celalalte tari? s-avem pardon… las sa le trimita cat mai multe arme sa stranga baietii fier destul din tancuri. sa nu mai ramana picior de rus dincolo de granitele rusiei. sa se invete minte sa stea acasa.

  5. Ba,, dar ceva tiruri cu ajutoare, papica pt cei care sunt refugiati idin ucraina nu va intereseaza si pe ei tot noi saracii europei sa i tratam ca voi le ati garantat ba siguranta si securitatea dupa ce s au rupt de rusi si unde dunt acum moneda voastra de schimb ??? Aviz gr si fr!!!

  6. Eu ma gandesc ca Putin vrea sa ocupe Ucraina cu pierderi minime, pe cat posibil fara pierderi de vieti omenesti, de ambele parti. Inca nu au folosit toate armele care le au in dotare deoarece pot provoca distrugeri foarte mari si desigur pierderi de vieti omenesti.
    Pinocchio si Buratino
    Putin desfășoară în Ucraina teribilele lansatoare de rachete termobarice ale Rusiei.
    youtube.com/watch?v=9wq4hzMzghc
    ARMELE TERMOBARICE: MODUL ÎNGROZITOR ÎN CARE RUSIA AR PUTEA „TOPI” O ARMATĂ ÎNTR-UN RĂZBOI || 2021
    youtube.com/watch?v=SV4GUo9CcSs
    Pe langa aceste arme Rusia detine niste arme noi, secrete care pot decide soarta unui razboi, este doar parerea mea, desigur si poate gresesc.

  7. @ Probabil că unii care știu cum funcționează comerțul și care sunt solicitările din zona unde își trimit oferta, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger