AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Contraofensiva Kievului nu a dus la nimic. Dezvăluiri INCREDIBILE...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Contraofensiva Kievului nu a dus la nimic. Dezvăluiri INCREDIBILE din interiorul armatei: „Rușii avansează lent, dar constant”

razboiRĂZBOI ÎN UCRAINA. Contraofensiva ucraineană din sudul țării n-a dus la nimic. Dezvăluiri incredibile din interiorul armatei: Rușii avansează lent dar constant

Contraofensiva ucraineană din sudul ţării „prinde contur” în jurul oraşului Herson, ocupat, se lăudat în urmă cu puțin timp ucrainenii.

Se pare însă că adevărul este altul, după cum dezvăluie un soldat din armata ucraineană.

Mesaje pesimiste din interiorul armatei ucrainene

Volodimir Demcenko, un regizor ucrainean de film ajuns soldat, face dezvăluiri de pe front și spune că forțele armate ruse fac progrese lente dar constante.

Acesta afirmă într-o serie de postări făcute pe pagina sa de Twitter că „încetul cu încetul vocile voioase care preziceau „sfârșitul lui Putin”, înfrângerea armatei rusești, etc. încep să dispară iar acest lucru este plăcut deși, în general, veștile despre Ucraina tind să treacă în plan secund”.

Militarul ucrainean afirmă însă că acest lucru nu reprezintă o tragedie, ci doar un „adevăr al vieții”.

El spune că din interiorul luptelor situația se vede ca un roller coaster: „Uraa! Distrugem depozite de muniție rusești în fiecare zi; oh nu! Au omorât prizonerii noștri!; Uraa! Le-am distrus baza aeriană!; oh, nu! încă un alt sat sau oraș ne-a fost luat”.

„Așa poți înnebuni și nu este o metaforă. Iar, de fapt, războiul continuă la fel cum a făcut-o din luna aprilie: ocupanții avansează încet dar constant de-a lungul a aproape întreaga linie a frontului, cu excepția sudului”, spune Demcenko.

Majora contraofensivă a ucrainenilor n-a rezolvat nimic

Acesta amintește că primele trupe rusești au intrat duminică în Bahmut, oraș apărat de batalionul din care face parte.

„Iar în sud, unde a fost anunțată o contraofensivă majoră, nimic nu s-a întâmplat și se pare că nu se va întâmpla. Eu cred că a fost un truc care să îi distragă pe ruși din Donbas și să își disperseze grupurile de aici. Asta pare să le fi încetinit progresul dar nu l-a oprit”, mai scrie militarul ucrainean.

El afirmă de asemenea că în unele zone ale frontului artileria rusească o depășește pe cea ucraineană de zece ori și „există locuri în care artileria noastră nu este deloc prezentă”.

„Prin urmare, dacă cineva spune ceva despre paritate, scuipați în ochii acelui prost. Ucraina încă încearcă doar să oprească această urgie”, susține el.

Pierderi uriașe pentru armata lui Putin

Cu toate acestea, Demcenko vede și unele lucruri pozitive pentru ucraineni, afirmând că atacurile infanteriei rusești „nu mai sunt atât de masive fiindcă armata ucraineană le-a provocat pierderi fără precedent iar acesta este sfântul adevăr”.

„Este adevărat că pierderile noastre nu sunt mult mai mici + zeci de mii de civili uciși”, adaugă el.

Deși este conștient că mesajul său este unul pesimist, Demcenko afirmă că este convins că războiul din Ucraina va duce la prăbușirea Rusiei:

„Cred cu adevărat asta. Dar văd de asemenea că Ucraina și viețile noastre sunt prețul pentru asta. Orașele noastre în ruină, familii împrăștiate în jurul lumii, zeci de mii de morți și doar ce a început”.

„Din nou, aceasta nu este o tragedie – este o lecție importantă. Pentru Ucraina lecția este că statalitatea și libertatea nu vin fără o luptă iar pentru Lumea Liberă că, în pofida progresului și nivelului ridicat de confort, pericolul de a cădea în haos încă există”, își încheie Volodimir Demcenko mesajul.

author avatar
Andreea Vlad