AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Confesiunile unui mercenar britanic: „Am văzut tineri de 20...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Confesiunile unui mercenar britanic: „Am văzut tineri de 20 de ani care, după ce s-au jucat Call of Duty pe calculator, au venit aici să vadă cum e un război real” – VIDEO

mercenarRĂZBOI ÎN UCRAINA. Confesiunile unui mercenar britanic: „Am văzut tineri de 20 de ani care, după ce s-au jucat Call of duty pe calculator, au venit aici să vadă cum e un război real” - VIDEO / captură video

Mulți tineri au răspuns apelului președintelui ucrainean Zelenski și au venit să lupte ca mercenari împotriva trupelor ruse. La nivel declarativ, toate au fost bune și frumoase, însă realitatea este cu totul alta și e îngrozitoare.

Încep să curgă dezvăluirile despre cum foarte mulți voluntari au plecat pe front total nepregătiți. Ba unii chiar au confundat războiul din Ucraina cu jocurile video pe calculator!

Haos în armata lui Zelenski

Un mercenar britanic face dezvăluiri incendiare despre trupele britanice care luptă acolo. Ben Aitkin, scoțian, a vorbit deschis despre lipsa de organizare și pregătire a soldaților ucraineni, despre absența echipamentelor militare.

Totodată, el a evidențiat și slaba pregătire profesională a ofițerilor din armata ucraineană.

„Nu a existat absolut nicio structură de conducere, absolut nimic!”, a povestit și Curtis, un tânăr de 30 de ani. „A fost un ofițer ucrainean care era responsabil de întreaga unitate, în primele zile, și a fost haos, haos absolut!”, a mărturisit el într-un interviu pentru Channel 4 News și preluat de The Scotsman.

Întrebat câți luptători britanici crede că sunt în Ucraina și câți ar fi murit, fostul inginer al Marinei Regale a răspuns: „Cred că probabil au fost sute inițial. Mulți tipi au plecat după atacul din Lvov, de la baza Yavoriv. Și-au dat seama că nu este un joc. Aș spune că au murit peste 20 de britanici”.

Pe front, fără niciun pic de pregătire militară

Bărbatul s-a pregătit la baza militară din Yavoriv, ​​dar a plecat cu doar zece ore înainte de a fi distrusă de rachete. Apoi a luptat în Irpin unde a găsit același haos. „Au fost o mulțime de tipi fără căști, fără suficient echipament cu care să ne luptăm eficient”, a spus el.

„Foloseam radiouri de supermarket, care nu sunt deloc bune pentru a lupta. rușii ascultau tot ce spuneam noi” – ben aitkin, mercenar britanic

„Majoritatea foștilor colegi aflați în serviciu, fie că este vorba de Marină, Forțele Terestre, chiar și Forțele Aeriene, aveau 30 de ani și peste, dar erau mulți tineri care nu fuseseră niciodată militari în serviciu, nu avea deloc pregătire militară. Erau dintre cei care au jucat Call of Duty pe calculator și au zis să încerce și un război real, să vadă cum este”, mai spune el.

author avatar
Andreea Vlad