AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Comandanți ruși, demiși pentru „performanțe slabe”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Comandanți ruși, demiși pentru „performanțe slabe”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Comandanți ruși, demiși pentru „performanțe slabe” / Foto: Facebook

Oficialii ruși au concediat mai mulți comandanți ca urmare a „performanțelor slabe” în Ucraina, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD).

Ministerul Apărării a declarat într-un tweet, duminică, 7 august, că cel puțin șase comandanți ruși au fost concediați de când președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia în Ucraina, la începutul acestui an.

Obiective mai reduse

Acesta a precizat: „Performanța slabă a forțelor armate ale Rusiei în timpul invaziei sale în Ucraina a fost costisitoare pentru conducerea militară a Rusiei, ceea ce foarte probabil a dus la demiterea a cel puțin șase comandanți ruși de la începutul ostilităților în februarie 2022”.

Ministrul de Externe al lui Putin, Serghei Lavrov, declarase inițial că scopul invaziei sale era de a „asigura demilitarizarea Ucrainei” și de a „asigura denazificarea Ucrainei”.

Liderii occidentali au respins raționamentul Kremlinului și multe națiuni și organizații, inclusiv SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană, au sprijinit Ucraina financiar și cu ajutor militar.

Dar, în timp ce Putin a sperat la capturarea rapidă a Kievului, efortul de război al Rusiei a fost aparent împotmolit de eșecuri și de pierderea multor soldați și echipamente, scrie CNN.

Ca urmare, Putin a redus obiectivul războiului și a concentrat armata rusă în regiunile estice și sudice ale Ucrainei, care, în caz de succes, ar oferi țării o punte terestră către Crimeea anexată.

author avatar
Tudor Borcea
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger