AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. China cere SUA ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei / Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. China cere SUA ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei / Ce spune Beijingul despre masacrul de la Bucea

RĂZBOI ÎN UCRAINA. China cere SUA ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei / Ce spune Beijingul despre masacrul de la Bucea

China a cerut Statelor Unite să ridice sancțiunile economice împotriva Rusiei, susținând că aceasta va ajuta la rezolvarea războiului din Ucraina declanșat de Vladimir Putin.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a spus că SUA ar trebui să înceteze să amenințe Moscova cu sancțiuni dacă vor să vadă progrese în discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina.

Beijingul se opune „sancțiunilor unilaterale”

„Dacă Statele Unite sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană, ar trebui să înceteze să mai fluture caietul de sancțiuni”, a spus Zhao în cadrul unui briefing, miercuri.

Zhao a criticat anterior decizia Occidentului de a impune sancțiuni Rusiei, afirmând că Beijingul „se opune întotdeauna sancțiunilor unilaterale”. Un alt purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a acuzat SUA că „profită de haosul” războiului în curs, scrie The Moscow Times.

Casa Albă a anunțat miercuri că Washingtonul, G7 și Uniunea Europeană pregătesc o nouă rundă de sancțiuni care vizează băncile și oficialii ruși. De asemenea, vor interzice noi investiții în Rusia.

Imaginile din Bucea, „profund tulburătoare”

Această decizie este un răspuns la bombardarea continuă a orașelor Mariupol și Harkov, precum și la uciderea civililor din orașul Bucea, care a fost ocupat de ruși – acte pe care Kievul și aliații săi le-au numit crime de război făcute de către forțele ruse.

În ciuda apelurilor din partea oficialilor ucraineni, China a refuzat în mod repetat să condamne ofensiva Rusiei asupra vecinului său pro-occidental, încercând în schimb să păstreze legăturile comerciale și gîzduindu-l, săptămâna trecută, pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Însă, în comentariile sale de miercuri, Zhao Lijian a comentat imaginile masacrului civililor din Bucea ca „profund tulburătoare”, însă s-a abținut să condamne armata rusă, spunând că „orice acuzație trebuie să se bazeze pe fapte”.

 

author avatar
Tudor Borcea
905 afisari

5 COMENTARII

  1. Catre Redactia National.ro….UNDE este articolul de dimineata cu Elicopterul doborat(VIDEO) de rusi la Marinoupol.!?? Este CENZURAT cumva.!?? Doresc RASPUNS de la voi.!

  2. Ucraina tara de mincinosi au invatat sa faca stirI false de la pedofilii care conduc NATO

  3. Sa nu asteptati la un asiatic sa se bucure de de crima daca nu e Pol Pot. China are alta conceptie despre viata, ma refer la China launtrica. Normal ca te tulbura profund o crima.
    Daca isi schimba administratia va zic cam intre 3-6 luni… 99% din sanctiuni se ridica in Rusia
    Aia depinde mult de armata si servicii de diplomatii rusi ce si cum reusesc sa evite o izolare de tip Coreea de ND. Altfel dupa cum vedem probabil ca o sa fie un paria pe putin 50 de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger