AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. China atacă la baionetă SUA. „Imoral și iresponsabil, ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. China atacă la baionetă SUA. „Imoral și iresponsabil, ce rol au jucat?”

China a acuzat miercuri (23 februarie) SUA că au „turnat ulei pe foc” în Ucraina, după ce Rusia a recunoscut republicile separatiste Donețk și Lugansk și anunțarea de sancțiuni la Washington și Bruxelles împotriva Moscovei.

„Statele Unite au vândut arme Ucrainei, au crescut tensiunile, au creat panică și chiar au exagerat calendarul unui război”, a declarat o purtătoare de cuvânt a diplomației de la Beijing, Hua Chunying.

„Ce rol au jucat americanii?”

„Întrebarea cheie este ce rol au jucat Statele Unite în actualele tensiuni din Ucraina”, a întrebat ea. „Cineva care aruncă ulei pe foc, în timp ce îi acuză pe alții, este cineva imoral și iresponsabil”, a spus Hua Chunying.

Acest atac în toată regula la adresa Statelor Unite contrastează cu ponderea Chinei de luni, când Beijingul a cerut actorilor crizei ucrainene „să dea dovadă de reținere”, scrie Le Figaro.

Teama de o escaladare militară la porțile UE a atins apogeul de când Vladimir Putin a recunoscut independența a două teritorii separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, autoproclamatele „republici” Donețk și Lukansk.

„Sancțiunile nu rezolvă problemele”

Ca represalii, Occidentul a luat primele sancțiuni împotriva Rusiei. Cea mai spectaculoasă măsură a fost anunțată de Berlin, care a înghețat giganticul proiect de gazoduct Nord Stream 2, care urma să aducă mai mult gaz rusesc în Germania.

Întrebată despre posibilitatea ca China să impună sancțiuni Rusiei, Hua Chunying a spus că acestea „nu au fost niciodată o modalitate fundamental eficientă de a rezolva problemele”.

Conflictul din Ucraina, care durează de opt ani, a ucis peste 14.000 de oameni.

author avatar
Tudor Borcea
1.020 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai si voi ce rol ati jucat la jocuri? Nu vedeti ca la fiecare joc dispare cate o bucata de Terra?
    Osetia, Crimeea, Donbas si Lugansk peste 4 ani o sa dispara si Alaska… Da ce bine la jocuri mai ales cand joci fara steag…
    Voi la jocuri ati ales separatismul lui Putin prin act.

    • Mai nea americanul lui peste prăjit, pe unde a trecut statele unite nici iarba nu a mai crescut, au pârjolit tot. Daca istoria s-ar scrie cu adevarat, americanii ar fi probabil pe primul loc ca si crime împotriva umanității in lume

  2. După logica senilului de la casa alba, Rusia trebuie aspru pedepsită că a recunoscut cele două republici separatiste. După aceeași logică, SUA ar trebui rase de pe Terra fiindcă au bombardat o țară europeana pentru a-i smulge o parte din teritoriu, pe care l-au și recunoscut imediat de stat independent.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger