AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. China anunță Rusia că va continua să extindă „coordonarea...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. China anunță Rusia că va continua să extindă „coordonarea strategică”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. China anunță că va continua să extindă „coordonarea strategică” cu Rusia (sursa foto: thejakartapost.com)

În contextul războiului din Ucraina, conflict de la începutul căruia au trecut deja 55 de zile, dar și al sancțiunilor de natură economică decise de statele occidentale la adresa Rusiei, după invazia rusă asupra teritoriului statului condus de către Volodimir Zelenski, China a venit cu un mesaj cât se poate de clar adresat Moscovei.

Mai exact, China a transmis Rusiei că va continua să sporească – indiferent de volatilitatea internațională – „coordonarea strategică” cu Federația Rusă, a comunicat, marți, Ministerul de Externe, potrivit financialpost.com.

Asigurările au venit, luni, de la viceministrul chinez de Externe, Le Yucheng, către ambasadorul rus în China, Andrey Denisov.

S-au evocat schimburile comerciale

În tot acest context, oficialul chinez a evocat creşterea cu aproape 30% a schimburilor comerciale dintre cele două ţări în primul trimestru al anului, ca o dovadă a „rezilienței extraordinare” a cooperării dintre cele două țări, conform site-ului CNN.

Pe de altă parte, s-a aflat că în discuția dintre Le Yucheng și ambasadorul rus s-a abordat și situația din Ucraina, dar despre acest aspect nu au fost furnizate public detalii. Se știe deja că Rusia nu folosește termenul război, când vine vorba de conflictul din Ucraina, ci sintagma „operațiune militară specială”.

author avatar
Andrei Coman
274 afisari

2 COMENTARII

  1. Felicitări China. Aroganței licuriciului obez și a slugilor lui trebuie să i se opună cineva cu fermitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger