AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. China acuză NATO că este în spatele tensiunilor Moscova-Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. China acuză NATO că este în spatele tensiunilor Moscova-Kiev

Măsurile luate de NATO, sub conducerea SUA, au împins tensiunea dintre Rusia și Ucraina până la un „punct de ruptură”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

La un briefing de presă zilnic, el a îndemnat Statele Unite să ia în serios preocupările Chinei și să evite subminarea drepturilor sau intereselor acesteia în gestionarea chestiunii Ucrainei și a legăturilor cu Rusia.

„China își va apăra companiile”

Zhao Lijian a mai spus că Beijingul se opune oricăror sancțiuni și restricții unilaterale din partea SUA și a insistat că politica Washingtonului față de Ucraina și Rusia „nu ar trebui să dăuneze drepturilor și intereselor Chinei”, scrie Reuters.

„China va lua toate măsurile necesare pentru a apăra cu hotărâre drepturile companiilor și persoanelor chineze”, a spus Zhao.

Invadarea Ucrainei a aruncat rapid Rusia într-o izolare economică de proporții nemaivăzute pentru o țară atât de mare.

Rusia a declarat miercuri că pregătește un răspuns rapid la sancțiunile vestului, care ar afecta zonele cele mai sensibile ale Occidentului.

 

author avatar
Tudor Borcea
537 afisari

3 COMENTARII

  1. Da sa stii ca de 3 luni Nato minte mereu ca statul asasin Rusia o sa dezintegreze Ucraina.
    Zelea i de vina.

  2. Rusia nu a stat asasin, ci stat agresor. Cert. Iar chinezii bagă și ei bețigașele lor prin gard, poate se mai pune de vreo expansiune. Așa, pe tăcute…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger