AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cecenii: Mariupol, „distrus” cu succes la ordinul lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cecenii: Mariupol, „distrus” cu succes la ordinul lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cecenii: Mariupol, „distrus” cu succes la ordinul lui Putin

Un deputat federal din republica Cecenia a declarat că trupele rusești au reușit să „distrugă” orașul portuar ucrainean asediat Mariupol, la ordinul președintelui Vladimir Putin, potrivit unei postări a liderului cecen Ramzan Kadîrov, joi seara.

Adam Delimkhanov a făcut această declarație, îmbrăcat în uniformă de luptă alături de zeci de soldați ceceni, în fața rămășițelor carbonizate a ceea ce el a numit ultima rezistență a apărării Mariupolului, uzina siderurgică Azovstal.

„Ordinele președintelui au fost îndeplinite”

Președintele Vladimir Putin a ordonat să se anuleze asaltul planificat asupra combinatului siderurgic Azovstal, în timp ce saluta „eliberarea” orașului Mariupol ca pe un „success”, la câteva ore după ce Kadîrov promisese să captureze uzina, informează The Moscow Times.

„Se poate spune că operațiunea specială de distrugere și eliberare a Mariupolului a fost finalizată astăzi”, a declarat Delimkhanov. „Ordinele președintelui Vladimir Putin au fost îndeplinite. Ordinele lui Ramzan Akhmatovici (Kadîrov) au fost îndeplinite”.

Nu a fost imediat clar dacă Delimkhanov, care este membru al camerei inferioare a parlamentului rus, Duma de Stat, a intenționat să afirme în mod explicit că Putin și Kadîrov au ordonat „distrugerea” orașului Mariupol.

Forțele rusești au bombardat orașul din sudul țării aproape de la începutul invaziei Rusiei, din 24 februarie, în Ucraina. Primarul din Mariupol a declarat la începutul acestei luni că orașul a fost distrus în proporție de 90%, că peste 5.000 dintre locuitorii săi au fost uciși și că 130.000 sunt încă blocați.

author avatar
Tudor Borcea
544 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca i-au exterminat pe mercenarii ascunsi in laboratorul de arme biologice de sub combinatul siderurgic, este perfect.
    Dupa Paste, Rusia va dezmembra Ucraina bucata cu bucata si nazistii vor ajunge pamant de flori in frunte cu Poponel Zelensky.

    • Poponel Zselenesku este doar vocea stăpânilor de la Franklin Templeton Investement care au cumpărat cea mai mare parte a datoriei Ukrainei. Ukraina nu e o țară ci un domeniu privat. P Zselenesku creier nu are, doar voce. Scapă ăia un pârț, Poponel zice „daaa”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger