AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cea mai explicită declarație a Rusiei: „Totul se va...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cea mai explicită declarație a Rusiei: „Totul se va opri într-o clipă”. Mesajul lui Putin pentru Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cea mai explicită declarație a Rusiei: „Totul se va opri într-o clipă”. Mesajul lui Putin pentru Zelenski

Kremlinul spune că acțiunea militară rusă se va opri „într-o clipă” dacă Ucraina îndeplinește „condițiile”.

Rusia cere Ucrainei să înceteze acțiunile militare, să-și schimbe constituția pentru a consacra neutralitatea, să recunoască Crimeea ca teritoriu rus și să recunoască republicile separatiste Donețk și Lugansk ca teritorii independente, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cereri de neacceptat pentru Ucraina

Peskov a declarat că Rusia a comunicat Ucrainei că este gata să-și oprească acțiunea militară „într-o clipă” dacă Kievul îi îndeplinește condițiile.

Estee vorba de cea mai explicită declarație a Rusiei de până acum cu privire la condițiile pe care vrea să le impună Ucrainei pentru a opri ceea ce ea numește „operațiune militară specială” în Ucraina, aflată acum la a 12-a zi.

Peskov a spus că Ucraina cunoaște condițiile. „Și li s-a spus că toate acestea pot fi oprite într-o clipă”.

Cu privire la problema neutralității, el a spus: „Ar trebui să facă amendamente la constituție, conform cărora Ucraina ar respinge orice obiectiv de a intra în orice bloc. Acest lucru este posibil doar prin modificarea constituției”, scrie Swiss Info.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a insistat că Rusia nu încearcă să facă alte revendicări teritoriale asupra Ucrainei.

„Chiar terminăm demilitarizarea Ucrainei. O vom termina. Dar principalul lucru este ca Ucraina să-și înceteze acțiunea militară. Ar trebui să-și oprească acțiunea militară și atunci nimeni nu va mai trage”, a spus el.

„Ar trebui să facă amendamente la constituția lor, conform cărora Ucraina ar respinge orice obiectiv de a intra în orice bloc. Am mai vorbit despre cum ar trebui să recunoască faptul că Crimeea este teritoriu rusesc și că trebuie să recunoască faptul că Donețk și Lugansk sunt state independente. Și asta este. Se va opri într-o clipă”, a declarat Peskov.

Prezentarea cererilor Rusiei a venit în timp ce delegațiile rusă și ucraineană se pregăteau să se întâlnească luni pentru a treia rundă de discuții menite să pună capăt războiului împotriva Ucrainei, o invazie lansată pe 24 februarie, care a provocat cea mai gravă criză a refugiaților din Europa de după al Doilea Război Mondial.

author avatar
Tudor Borcea
700 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si dupa asta? Sa zicem ca Ucraina accepta. Ce urmeaza? Are cineva garantia ca asta este tot? Maine va vrea altceva si tot asa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger