AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce tratament primesc în spital luptătorii din Batalionul Azov,...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce tratament primesc în spital luptătorii din Batalionul Azov, după ce s-au predat. Soarta zecilor de răniți – VIDEO

azovRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce tratament primesc în spital luptătorii din Batalionul Azov, după ce s-au predat. Soarta zecilor de răniți - VIDEO / captură video

Soarta a sute de militari ucraineni care a pus capăt săptămânilor de rezistență la combinatul Azovstal din Mariupol rămâne neclară, după ce luptătorii s-au predat și au fost transferați pe teritoriul controlat de ruși.

Atât rușii, cât și ucrainenii au anunțat că 265 de luptători ucraineni s-au predat la combinatul Azovstal, asediat de forțele ruse. 53, grav răniți, au fost transferați la un spital din orașul Novoazovsk, în regiunea separatistă Donețk, controlată de ruși.

Soldații ucraineni, internați în spitalul din Novoazovsk

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la spitalul din Novoazovsk. Judecând după imagini, soldații ucraineni sunt ținuți în saloane modeste, cu paturi de campanie.

În clipul prezenat de ministerul rus al apărării, soldații ucraineni au spus că primesc mâncare și îngrijiri și, de asemena, că nu au fost supuși niciunei presiuni fizice sau psihice, potrivit Reuters.

Militarii ucraineni de la Azovstal, anchetați de ruși pentru crime de război

Rusia a declarat anterior că un total de 959 de luptători Azovstal s-au predat începând de luni, inclusiv 80 de bărbați răniți care erau tratați la Novoazovsk, în republica separatistă Donețk.

Un parlamentar rus care participă la negocierile de pace cu Ucraina a declarat chiar că militarii ucraineni care s-au aflat la Azovstal „nu merită să trăiască” și că Rusia ar trebui să ia în considerare pedeapsa cu moartea pentru „luptătorii naționaliști” din Batalionul Azov.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că militarii capturați „vor fi tratați conform normelor internaționale”.

author avatar
Andreea Vlad