AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA / Ce spune Pentagonul despre rachetele hipersonice ale Rusiei

RĂZBOI ÎN UCRAINA / Ce spune Pentagonul despre rachetele hipersonice ale Rusiei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce spune Pentagonul despre rachetele hipersonice ale Rusiei

Rachetele hipersonice pe care Rusia spune că le-a folosit pentru a distruge ținte militare în Ucraina „nu schimbă jocul” în fața rezistenței armatei ucrainene, a declarat duminică șeful Pentagonului, Lloyd Austin

„Nu le văd ca fiind arme care schimbă jocul”, a declarat Austin pentru postul american de televiziune CBS, în timp ce a refuzat „să confirme sau să infirme” că Moscova a folosit acest tip de rachete.

„Putin și-a trimis trupele la tocător”

Rusia a susținut duminică, pentru a doua zi consecutiv, că a folosit rachete hipersonice în Ucraina. Dacă această informație se confirmă, ar fi prima utilizare cunoscută în condiții reale de luptă a acestui sistem testat pentru prima dată în 2018, scrie Le Journal de Montreal.

Folosind astfel de arme, Rusia „încearcă să-și recapete avânt” în conflictul în care s-a blocat armata sa, a spus Lloyd Austin. „Am văzut rușii țintind în mod deliberat orașe și civili în ultimele săptămâni, pentru că ofensiva este blocată”, a spus ministrul american.

Trupele ruse „nu sunt eficiente în deplasările pe teren, sunt blocate în principal” împotriva luptătorilor ucraineni „care luptă viteji și care rămân hotărâți să-și apere țara”, a adăugat el.

Vladimir Putin „și-a trimis trupele la tocător”, a argumentat șeful Pentagonului, spunând că ucrainenii sunt „foarte eficienți datorită armelor pe care le-am dat”, precum sistemele de apărare antitanc și antiteriene.

De asemenea, Lloyd Austin a avertizat Rusia împotriva utilizării armelor chimice sau biologice în conflict. Va exista atunci „o reacție semnificativă nu numai din partea Statelor Unite, ci și a comunității internaționale”, a spus el.

Moscova, care acuză Washingtonul și Kievul că conduc laboratoare destinate să producă în Ucraina arme biologice și chimice interzise la nivel internațional, vrea să „fabrice un pretext pentru ca, dacă ei (rușii) fac ceva pe câmpul de luptă, să poată da vina pe altcineva, pepucraineni, pe noi, pe NATO”, a explicat el.

De asemenea, șeful Pentagonului a refuzat să confirme prezența mercenarilor alături de trupele rusești. „Nu am văzut niciun mercenar pe câmpul de luptă din câte știu”, a spus generalul Austin.

Potrivit unui ONG sirian, peste 40.000 de luptători din armata siriană și milițiile aliate s-au înscris pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
576 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce facetill ba in europa adunatura tuturor dementilor care vor sa se ucida dupa cum scrieti mercenari ??? De ce americanii astia vor sa sfarseasca ei cu o asa pata ca a sustinut un razboi in coasta rusiei in mijlocul civlizatiei de drogati, puscariasi si alti ucigasi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger