AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Ce planuri au ruşii cu teritoriile pe care le-au...

Război în Ucraina. Ce planuri au ruşii cu teritoriile pe care le-au ocupat deja

rusia razboi Război în Ucraina. Ce planuri au ruşii cu teritoriile pe care le-au ocupat deja

Sâmbătă, în a 24-a zi a războiului din Ucraina, s-a aflat că ucrainenii au oprit înaintarea Rusiei la Harkov. Între timp, Institutul pentru Studiul Războiului din SUA a anunţat ce planuri au ruşii cu teritoriile pe care le-au ocupat deja.

Ocupanţii încearcă să stabilească un regim administrativ şi poliţienesc strict în teritoriile luate deja abuziv.

Ruşii distribuie alimente civililor, pentru o imagine bună

Forţele invadatoare ar putea încerca să stabilească „un regim administrativ şi poliţienesc strict” în mai multe zone, în timp ce distribuie alimente civililor pentru a menţine o imagine pozitivă.

Ruşii continuă să reţină funcţionari publici, activişti şi alţii pro-ucraineni. Aceste măsuri represive vin în condiţiile în care Rusia „şi-a epuizat în mod semnificativ resursele umane” şi ia „măsuri extreme în materie de personal”, fiind demis chiar un general.

Americanii mai sunt de părere că forţele ucrainene au lansat un contraatac de succes în apropierea oraşului Nikolaev din sudul încercuit şi au oprit înaintarea Rusiei în Harkov.

Zelenski vrea o întâlnire cu Putin

Preşedintele Ucrainei i-a avertizat pe ruşi că, dacă vor refuza întâlnirea, vor fi pierderi mari şi pentru Moscova.

„Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina”, a pledat Zelenski, care a continuat:

„În caz contrar, a avertizat el, pierderile pentru Rusia vor fi de aşa natură încât va fi nevoie de mai multe generaţii ca să-şi revină”.

author avatar
Andrei Ștefan
551 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger