AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce plănuiește Rusia în regiunile ocupate / „Întreaga populație...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce plănuiește Rusia în regiunile ocupate / „Întreaga populație este interesată”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Baza militară Artsyz, de lânga Odesa, distrusă de bombardamente!

Liderii desemnați de Moscova în regiunea Herson din sudul Ucrainei vor „cere” o bază militară rusă, a relatat marți presa de stat, în cel mai recent exemplu al controlului tot mai mare al Rusiei asupra teritoriilor ucrainene capturate.

Forțele rusești au instalat „administrații militaro-civile” pro-Moscova și au introdus moneda rusă, mass-media și servicii de internet rusești în efortul de a-și consolida prezența în zonele ocupate din Ucraina.

„Întreaga populație este interesată”

Kirill Stremusov, adjunctul șefului administrației pro-Moscova din regiunea Herson, a declarat pentru agenția de știri de stat RIA Novosti că o bază militară rusă „va garanta securitatea regiunii și a locuitorilor săi”.

„Ar trebui să existe o bază militară rusă în regiunea Herson. Noi o vom cere, iar întreaga populație este interesată de acest lucru”, a declarat Stremousov, informează The Moscow Times. Făcând ecou comentariilor guvernatorului de facto de săptămâna trecută, Stremusov a declarat că regiunea Herson va deveni „un subiect în cadrul Federației Ruse”, dar a exclus organizarea unui referendum în curând.

„Având în vedere că rezultatele unui referendum nu vor fi oricum recunoscute de țările occidentale, este o pierdere de timp să îl organizăm astăzi”, a declarat acesta, citat de RIA Novosti. Kremlinul, fără a confirma o anexare iminentă a regiunilor ocupate din sudul Ucrainei, a indicat că „voința poporului” va decide dacă Herson se alătură Rusiei.

Forțele rusești au capturat orașul portuar Herson din sudul țării, un pod terestru cheie pentru a conecta Rusia continentală cu Crimeea anexată, la scurt timp după ce au invadat Ucraina, la sfârșitul lunii februarie.

author avatar
Tudor Borcea
431 afisari

1 COMENTARIU

  1. Felicitari armatei Rusiei care lupta impotriva nazistilor ucraineni si mercenari NATO ,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger