AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA: Ce are de gând să facă Rusia cu luptătorii...

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Ce are de gând să facă Rusia cu luptătorii de la Azovstal care s-au predat

Trevor KadierSeparatiștii pro-ruși ameninţă să acţioneze ca-n Evul Mediu: soldații străini capturaţi, împuşcaţi în public!

Mai mulţi experţi au tras un semnal de alarmă privind soarta soldaţilor de la Azovstal care s-au predat, luni seară. Vor fi trataţi ”conform normelor internaţionale”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia a anunțat că 265 de luptători, dintre care 51 au fost grav răniți, „au depus armele”.

Va fi interzis schimbul luptătorilor Azovstal cu prizonierii ruşi?

Președintele Camerei inferioare a parlamentului rus a ordonat parlamentarilor să elaboreze un ordin permanent care să interzică schimbul de luptători Azovstal cu prizonierii de război ruși.

Infractorii naziști nu ar trebui să fie supuși schimburilor. Sunt criminali de război și trebuie să facem totul pentru a-i aduce în fața justiției”, a declarat purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat, Viacheslav Volodin.

„Toţi cei care au nevoie de asistenţă medicală sunt îndreptaţi spre spitalul din Novoazovsk”, în teritoriul separatist prorus, a precizat instituţia de apărare rusă, care nu s-a referit la niciun fel de schimb de prizonieri, contrar celor declarate de Ucraina.

Întrebat în conferinţa sa de presă zilnică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat să spună dacă aceşti soldaţi ucraineni vor fi consideraţi drept prizonieri de război sau criminali de război, în timp ce Moscova îi califică pe mulţi militari ucraineni, în special pe cei din batalionul Azov din Mariupol, drept „bande armate neonaziste”.

author avatar
Andrei Ștefan
685 afisari

4 COMENTARII

  1. Vor fi dusi la Kolima in Siberia unde vor extrage carbuni din mina pana mor. Nici unul dintre ei nu va scapa viu. Asta-i sigur.

  2. Nu-i vor in siberia, am citit eu comentariile rusilor pe site-urile lor.(cu translate ca nu stiu rusa 😀 )
    La ei in presa au fost redate clipuri video in care se vede cum au ucis cei din batalionul Azov civili, prizonierii rusi, torturi si toate alea.
    Vor fi judecati .

  3. Sper sa nu i castreze si rusii pe cei din batalionul Azov cum au facut si Ucrainienii cu prizonierii ruși,sau sa nu le taie degetele.

  4. Aceste gunoaie naziste Azov trebuie executati pentru nazism si crime de razboi sau duci in Siberia la munca grea pe viata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger