AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Catastrofă umanitară la Trosteaneț. Medicii, amenințați că vor fi...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Catastrofă umanitară la Trosteaneț. Medicii, amenințați că vor fi împușcați dacă intervin – VIDEO

TrosteanețRĂZBOI ÎN UCRAINA. Catastrofă umanitară la Trosteaneț. Medicii, amenințați că vor fi împușcați dacă intervin - VIDEO

Orașul Trosteaneț din regiunea Sumî a fost ocupat de ruși. Dmytro Zhyvytskyy, șeful administrației regionale, a spus că localitatea este pe punctul unei catastrofe umanitare, potrivit The Kiev Independent.

Acum soldații ruși ar controla o stație de ambulanță și nu permit medicilor să meargă la apeluri, ci doar la copii în cazuri de urgență.

Administrația Regională de Stat Sumî avertizează localnicii cu privire la izbucnirea unor lupte de stradă violente. Mesajul spune: „Amenințări cu privire la lupte de stradă! Stați acasă, într-un loc sigur!”.

Sumî, în cele nouă zile de război, a devenit una dintre cele mai fierbinți zone. În acest oraș, ca și în alte așezări ale regiunii, au loc zilnic lupte de stradă cu soldații ruși.

Autoritățile ucrainene susțin că, deși de la izbucnirea războiului a fost ținta une invazii, acum centrala termică combinată Sumî funcționează normal.

Totuși, alimentarea cu apă caldă nu va fi posibilă până cel puțin la 5 martie. Sumî nu are electricitate, căldură, apă și gaz din cauza bombardamentelor rusești.

author avatar
Andreea Vlad