AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cât a pierdut Rusia din forța sa de luptă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cât a pierdut Rusia din forța sa de luptă / Cifrele au fost puse pe masă

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cât a pierdut Rusia din forța sa de luptă / Cifrele au fost puse pe masă / Foto: Facebook

Rusia a pierdut mai mult de 30% din eficacitatea sa de luptă terestră, a declarat amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, în cadrul emisiunii Sunday Morning de pe BBC One.

Din acest motiv, armata ucraineană crede „absolut” că va câștiga războiul, relatează PA Media.

„Rusia eșuează în toate aceste ambiții”

„Ei sunt absolut clari când spun că intenționează să restabilească întregul lor teritoriu în ceea ce privește Ucraina și văd o Rusie care se zbate, o Rusie care, după părerea noastră, a pierdut mai mult de 30% din eficacitatea sa de luptă terestră”, a declarat amiralul Radakin, scrie The Guardian.

„Ceea ce înseamnă, de fapt, 50.000 de soldați ruși care fie au murit, fie au fost răniți în acest conflict, aproape 1.700 de tancuri rusești distruse, aproape 4.000 de vehicule blindate de luptă care aparțin Rusiei distruse”.

„Rusia a început această invazie cu ambiția de a cuceri întreaga Ucraină, Rusia a avut ambiția de a cuceri orașele în primele 30 de zile, Rusia a avut ambiția de a crea fracturi și de a exercita presiuni asupra NATO – aceasta este Rusia ca o provocare la adresa ordinii mondiale, Rusia eșuează în toate aceste ambiții, Rusia este o națiune mai diminuată decât era la începutul lui februarie”, a mai spus amiralul.

author avatar
Tudor Borcea