AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Carnagiu în Mariupol/O moschee în care se aflau 86...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Carnagiu în Mariupol/O moschee în care se aflau 86 de civili, bombardată de ruși

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Carnagiu în Mariupol/O moschee în care se aflau 86 de civili, bombardată de ruși

O moschee care adăpostea 86 de civili, inclusiv copii, a fost bombardată în Mariupol, a anunțat sâmbătă, 12 martie, Ministerul de Externe al Ucrainei. Turcia nu a reacționat după această informație.

Guvernul turc a refuzat să reacționeze sâmbătă la informațiile despre bombardarea moscheii Suleiman Magnificul din Mariupol, în care s-ar fi refugiat mulți cetățeni turci, stârnind anxietatea rudelor lor.

Ambasada Ucrainei la Ankara a confirmat sâmbătă că a alertat Ministerul turc de Externe, dar a refuzat să precizeze când a făcut acest lucru și care a fost răspunsul ministerului, scrie Ouest-France.

Erdogan încearcă să-și mențină poziția neutră

Consulatul Turciei de la Odesa, un port important din sudul Ucrainei, a cerut pe Twitter pe 7 martie ca cetățenii turci aflați la Mariupol să se adăpostească în moscheea vizată, „în vederea unei evacuări în țara noastră”.

Reprezentanța ucraineană în Turcia a transmis vineri mai multor jurnaliști alerta viceprimarul din Mariupol, Petro Andriușcenko, postată pe Facebook în ucraineană și engleză.

„Președintele turc Recep Tayyip Erdogan trebuie să știe că (…) 86 de cetățeni turci se ascund în prezent în moschee, inclusiv 34 de copii. În acest moment, armata rusă bombardează zona, inclusiv moscheea”, a insistat el.

„Va observa oare liderul națiunii (turce) cu calm anihilarea inumană a cetățenilor turci, limitându-se la a garanta negocieri fără sens între Federația Rusă și Ucraina?” , a continuat viceprimarul.

Turcia, aliat al Ucrainei, încearcă să mențină o poziție neutră între cei doi beligeranți și a refuzat să rupă legăturile cu Moscova.

Ankara, care încearcă să medieze încă de la începutul crizei, a obţinut astfel prima întâlnire a miniştrilor de Externe ai Rusiei și Ucrainei, joi, la Antalya (sud).

author avatar
Tudor Borcea
207 afisari

2 COMENTARII

  1. O baga acum si pe lacrimogena aia cu musulmanii si cu moscheea.Puteau sa spuna doar lacas de cult si 86 de civili.Noooooaaa……..

  2. Mincinosii de profesie.Peste tot in presa slugarnica pluteste mirosul pestilential al sconcsului Radu Tudor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger