AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Care sunt noile arme pe care le primește Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Care sunt noile arme pe care le primește Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Care sunt noile arme pe care le primește Zelenski / Foto: Facebook

Ucraina va primi „în zilele următoare” armament greu, inclusiv tancuri, din partea Statelor Unite și a țărilor din Europa de Est pentru a o ajuta să contracareze ofensiva rusă.

„Suntem într-o perioadă critică în care vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război”, a subliniat președintele american referindu-se la Rusia.Statele Unite și aliații săi acționează „cât mai repede posibil” pentru a furniza în continuare Ucrainei „armele de care au nevoie forțele sale”, a asigurat președintele american.

Biden oferă nou ajutor de 800 de milioane de dolari

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta armata Ucrainei să respingă forțele ruse din Donbas, jurând că Vladimir Putin „nu va reuși niciodată” să ocupe Ucraina.

Iată patru arme care vor fi trimise Ucrainei în zilele următoare.

Obuziere grele din SUA

Statele Unite au anunțat joi că vor furniza 72 de obuziere de calibrul 155 mm Ucrainei. Trupele americane au început deja de miercuri să-i antreneze pe ucraineni în utilizarea acestor arme, au relatat mai multe site-uri specializate.

 

Obuzierul  trebuie să fie operat de o echipă de nouă soldați, fiind un tun care trebuie tractat pentru a fi deplasat. Acesta poate fi montat pe un vehicul pe șenile sau pe un camion greu.

Acesta este utilizat în principal de armata americană. Estonia a furnizat deja nouă obuziere Ucrainei de la începutul invaziei.

Drone tactice Phoenix Ghost

Statele Unite au furnizat deja o sută de drone de luptă Ucrainei la 17 martie. Joi, Washingtonul a anunțat că va furniza 121 de drone tactice Phoenix Ghost.

Această dronă de mici dimensiuni, cu desfășurare rapidă, poate fi utilizată pentru a zbura pe distanțe scurte. Este dificil de detectat sau de urmărit și este echipată cu un focos exploziv de mici dimensiuni, utilizat pentru a ataca persoane și vehicule ușoare.

Dronele UCAV (Unmanned Combat Air Vehicle) au fost trimise împotriva talibanilor din Afganistan pentru a oferi sprijin trupelor terestre. Acestea au o funcție similară cu cea a rachetelor antitanc, cu o rază de acțiune mai mare, dar cu o viteză mai mică.

Tancuri T-72

Țările din fosta Iugoslavie vor trimite Kievului un număr mare de tancuri sovietice T-72.

T-72 este cel mai utilizat tanc din lume. A fost fabricat în șase țări și se află în serviciul armatelor a 35 de țări. A luptat în toate războaiele majore din ultimii 20 de ani, potrivit Tank Museum.

Obuziere blindate Panzerhaubitze 2000

Olanda va furniza Ucrainei obuziere blindate Panzerhaubitze 2000, dar Germania va instrui ucrainenii pentru a le folosi.

Aceste obuziere blindate de fabricație germană sunt cunoscute și sub numele de Pzh 2000. Sunt vehicule masive de 61,5 tone, unul dintre cele mai grele sisteme de război terestru pe care un aliat occidental le-a transferat până acum Ucrainei.

Germania însăși s-a abținut până în prezent să ofere arme grele Ucrainei. Cancelarul german Olaf Scholz spune că acest lucru riscă să epuizeze rezervele armatei germane sau să provoace excesiv Rusia. Germania va furniza obuzele de 155 de milimetri pe care aceste arme le folosesc, relatează Forbes.

author avatar
Tudor Borcea
472 afisari

7 COMENTARII

  1. Acest gunoi drogat care cerseste arme sa complice situatia in Europa in interesul AMERICII care au provocat probleme si razboaie in toata lumea

  2. Zelenski e doar actorul care face showTV.Ceea ce vedem pe terenrazboiul este condus de bancherii Rotschild care conduc si multe tari dinEuropa

  3. Situatia de acum este ca atunci cand sunt doi vecini care se bat (Ucraina si Rusia), iar tu (USA) in loc sa-i desparti ca sa plece fiecare la casa lui, ii dai unuia (Ucraina) inca un kil de rachiu ca sa prinda curaj. Intre timp stai pe margine si privesti ca prostul, fiind constient ca la o adica unul din vecini (Rusia) poate da foc la intreg satul (Pamantul) unde este si casa ta de prost ce esti.

    • Și, pe unde va intra acest armament în Ukraina? Pe sub pământ? Miguri de la noi, tancuri de la amerloci, tunuri de la nemți, parcă ar fi bomboane de colivă. Le bagi în buzunar sau sub limbă și gata. Vorbim de materiale care cântăresc de la 30 de tone în sus bucata. În locu rușilor aș bombarda orice vehicul mare care sau tren care circulă prin ukraina. Termenul de donație utilizat de Ciolacu în ce privește migurile, e o blasfemie și o contradicție în termeni. Înțeleg că poate fi trecut la capitolul donație ceva care este utilizat spre facerea de bine, nu spre uciderea oamenilor, spre perpetuarea și acutizarea conflictelor. Cine face asemenea donații e un kriminal.

      • Uciderea oamenilor e practicată de armata de ocupație rusă din Ucraina. Expansine ilegală, de tip hitlerist, pe teritoriul unei țări străine, libere, independente și cu dreptul la integritate teritorială. Niște bestii și criminali de război rușii ăștia.

  4. Majoritatea soldatilor din Ucraina nu sant ucrainieni, ci trupe speciale Nato. Probabil au realizat ca razboiul de guerila nu functioneaza, asa ca trec la arme grele. Daca nici cu astea nu ii vor bate pe rusi vor primi bombardiere. Si tot asa pana ori rusii ori nato vor renunta ori toti vor pierde

  5. Pana in 9 mai ii rad iarasi pe rusi in sud-est! O sa vedem iarasi cate 1000 de rusi morti zilnic. Mult succes! Victoria e aproape! Ucraina e libera !!! Doamne ajuta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger