AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO îi arată lui Zelenski care este preţul păcii:...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO îi arată lui Zelenski care este preţul păcii: cedarea de teritorii!

Jens Stoltenberg natoUndă verde pentru Ucraina să adere la NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că pacea în Ucraina este posibilă, iar cel mai important lucru este să aflăm ce concesii teritoriale va costa Kievul.

Alianța Nord-Atlantică va ajuta autoritățile ucrainene să plătească cel mai mic preț.

 Ucraina ar trebui să cedeze teritorii

Jens Stoltenberg a vorbit duminică despre această poziţie la o conferinţă de presă la Helsinki, care a fost difuzată de serviciul de presă al alianţei. Secretarul general al NATO a admis posibilitatea unor concesii teritoriale către Ucraina de dragul păcii, potrivit bb-cntv.com.

„Pacea în Ucraina este posibilă. Întrebarea este care va fi preţul ei. Cât teritoriu, libertate şi democraţie suntem dispuşi să plătim pentru această pace. NATO intenţionează să ajute Ucraina, să-i dea cea mai puternică poziţie la masa de negocieri cu Rusia, care ar trebui să pună capăt ostilităţilor”, a spus el.

În ce condiții sprijină NATO Kievul

Totodată, Stoltenberg a remarcat că armata NATO nu este implicată în conflictul din Ucraina, subliniind că alianţa nu doreşte o escaladare a ostilităţilor în afara acestei ţări.

„De la începutul războiului, am căutat întotdeauna să ajutăm ţara care luptă pentru independenţă, dar am încercat să evităm pe cât posibil escaladarea, aşa că nu am intrat niciodată pe teritoriul Ucrainei şi am refuzat să creăm o zonă de excludere a zborului pentru ucraineni”, a spus el.

La începutul lunii iunie, Stoltenberg a spus că operațiunea specială rusă în Ucraina ar putea fi amânată. El a cerut țărilor occidentale să susțină chiar și cele mai nerealiste cereri ale Kievului. Astfel, secretarul general NATO a comentat ideea că Ucraina nu ar trebui să-și declare obiective ambițioase în cadrul dialogului cu Rusia.

Este vorba, în special, despre retragerea completă a Forțelor Armate ale Federației Ruse din Donbass și despre înapoierea Crimeei. În același timp, Jens Stoltenberg consideră că este important să se găsească o soluție politică și diplomatică la situația din Ucraina în cadrul negocierilor cu Moscova.

author avatar
Andreea Vlad
1.844 afisari

10 COMENTARII

  1. UCRAINA – VICTIMA MEGALOMANIEI SI PROSTIEI ,PLATIND UN COST MULT PREA MARE PTR O INCORDARE DE COCALAR….

  2. PACEA are pretul ei ! Cu cat trece timpul – cu atat va fi mai scumpa !
    Jelenski go home !!

  3. Au incercat marea cu degetul (nato,america) si vazind ca este foarte adinca acum o dau cotita,dar marele idiot inca nu intelege ca este lasat de caruta.

  4. Nato a realizat ca pierde in ucraina. Vor cauta alte campuri de lupta pregatite mai bine mai din timp impotriva rusiei

  5. Adica o sa ajunga de unde au plecat, dar avand in plus si tara distrusa. Bravo zelenski, ti-ai facut bine treaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger