AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Când se va încheia conflictul / Anunțul făcut de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Când se va încheia conflictul / Anunțul făcut de Kremlin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Când se va încheia conflictul / Anunțul făcut de Kremlin

Moscova speră că „operaţiunea militară specială” din Ucraina ar putea fi încheiată într-un „viitor previzibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a comentat interviul acordat canalului britanic de televiziune Sky News, unde a spus anterior că Rusia speră că „operațiunea își va atinge obiectivele sau se va încheia cu discuții între delegația rusă și cea ucraineană în următoarele câteva zile, într-un viitor previzibil”.

„Obiectivele sunt atinse”

Întrebat vineri dacă ar putea fi într-adevăr o chestiune de zile, Peskov a spus: „Vorbim despre un viitor previzibil”. Vorbind despre motivele pentru a face aceste prognoze, Peskov a spus: „Operațiunea militară continuă și obiectivele sunt atinse”.

„Se desfășoară lucrări de fond atât pe partea militară, în ceea ce privește avansarea operațiunii, cât și de partea negociatorilor care se află în procesul de discuții cu omologii lor ucraineni”, a spus el, scrie Tass.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie o „operațiune militară special” ca răspuns la o „solicitare de ajutor” a șefilor republicilor din Donbas. El a subliniat că Moscova nu are planuri de „ocupare a teritoriilor ucrainene, dar are ca scop demilitarizarea și denazificarea țării”.

author avatar
Tudor Borcea