AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cancelarul Austriei l-a ameninţat pe Vladimir Putin chiar la...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cancelarul Austriei l-a ameninţat pe Vladimir Putin chiar la Moscova!

Karl NehammerCe salariu FABULOS are omul care ne-a blocat accederea în spaţiul Schengen. L-a "umilit" pe Iohannis

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, susţine că a purtat o discuţie dură cu Vladimir Putin chiar pe terenul acestuia, la Moscova. I-a cerut liderului de la Kremlin oprirea războiului.

A fost prima vizită la Kremlin a unui șef de stat din Uniunea Europeană de la începutul războiului din Ucraina.

Karl Nehammer a zis că nu a prietenul lui Putin

Cancelarul Austriei este primul lider occidental care efectuează o vizită la Moscova de la începerea conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina. Sâmbătă, cancelarul Austriei s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură, nu a fost o vizită de prietenie. Am evocat crimele de război din Bucha şi din alte locuri şi am subliniat că toţi cei responsabili trebuie traşi la răspundere. Am transmis că vor fi aplicate sancţiuni suplimentare Rusiei atât timp cât în Ucraina mor oameni.

Am transmis mesajul important că acest război trebuie să fie oprit. Acum, îi voi informa pe partenerii noştri europeni despre discuţiile cu preşedintele Rusiei şi ne vom consulta asupra viitoarelor măsuri”, a spus Karl Nehammer.

Austria nu e în NATO

Mesajul cel mai important pentru Putin a fost că războiul trebuie să se termine, pentru că în timpul conflictului sunt doar perdanți, a adăugat Nehammer.

Reamintim, Austria nu este stat NATO. Dar această ţară a păstrat legături mai strânse cu Rusia decât cea mai mare parte a blocului comunitar însă, în contextul invaziei declanșate la 24 februarie, și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina și a denunțat crimele de război comise de trupele Moscovei.

author avatar
Andrei Ștefan